Trucuri pentru a avea sprâncene perfecte

Sprâncenele definesc faţa şi îi dau personalitate. Iar sprâncenele bine îngrijite vă măresc frumuseţea. Sprâncenele ideale sunt arcuite, ascendente, dese, simetrice, naturale. Pentru a întreţine sau a obţine toţi aceşti parametri, este nevoie de o îngrijire susţinută.

Un arc de cerc frumos, ascendent, natural, echilibrat se poate obţine prin pensare. Prima operaţiune de acest fel trebuie efectuată într-un cabinet cosmetic, de un specialist, apoi va fi uşor de păstrat forma.

Dacă te decizi să faci acest lucru la tine acasă, pentru stabilirea liniei ideale pe care sprânceana trebuie să o urmeze, foloseşte un beţişor de urechi şi un creion dermatograf.

Stabileşte cu atenţie forma care ţi se potriveşte

Fixează beţişorul pe colţul interior al ochiului şi trasează înspre sprânceană o linie subţire cu creionul dermatograf. Ce trece de linie înspre nas trebuie înlăturat deoarece sprâncenele nu au voie să treacă de colţul intern al ochiului şi în nici un caz să se unească deasupra nasului.
Pentru a stabili linia generală a sprâncenei, aşezaţi beţişorul sub arcadă astfel încât să treacă prin punctul de început şi de sfârşit al sprâncenei. Linia trebuie să fie 2/3 în ascensiune şi 1/3 în coborâre. Deşi sună complicat, e, de fapt, foarte simplu.

Fii atentă la detalii

Nu pensa prea multe fire dintr-o singură încercare, mai ales dacă eşti la prima experienţă de acest gen. Dacă înspre nas firele nu depăşesc linia stabilită, le poţi  tunde pentru a intra în armonie cu restul liniei sprâncenei. Doar pieptănând sprânceana în sus îţi vei da seama de adevărata ei formă.

Pont pentru regenerarea sprâncenelor

Desimea sprâncenelor poate fi sporită prin tunderea vârfurilor acestora, o operaţiune care le va regenera simţitor; se vor pieptăna în sus, se vor tăia delicat vârfurile tocite şi, foarte frecvent, decolorate de razele UV.

Armonizează culoarea sprâncenelor celei a părului

Culoarea sprâncenelor trebuie să fie naturală, de obicei cu un ton mai închisă decât cea a părului. Din acest motiv, chiar şi atunci când îţi vopseşti părul, încearcă să armonizezi culoarea părului cu a sprâncenei. Acest lucru se realizează la saloanele de cosmetică, acestea folosind produse speciale care nu irită ochii. Nu este recomandat să folosiţi vopseaua de păr pentru colorarea sau decolorarea sprâncenelor.

Corectează micile probleme estetice

Câteodată, forma sprâncenelor poate corecta unele probleme estetice ale ochilor. Aşadar, iată ce trebuie să faci pentru a îndrepta micile imperfecţiuni:

- când ochii sunt prea apropiaţi, sprâncenele se vor pensa mai mult la bază

- când ochii sunt prea depărtaţi, se va pensa coada sprâncenelor

- când ochii au pleoape căzute, se va insista cu pensarea cozii sprâncenei, astfel încât arcada să fie mai mare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial