Topul automobilelor rare produse în Uniunea Sovietică

Pasionaţi mai mult de latura practică decât de cea a aspectului, ruşii au creat, de-a lungul timpului, o serie de automobile cel puţin ciudate. Vă prezentăm astăzi câţiva „monştrii” produşi în Uniunea Sovietică deveniţi istorie.

ZIL E167

Modelul a fost construit în 1963 şi a fost conceput pentru a face faţă cu succes suprafeţelor acoperite cu zăpadă. Automobilul, cu tracţiune 6X6, era dotat cu două motoare de 118 cai-putere şi putea rula pe zăpadă cu 10 kilometri la oră. Maşina nu a fost niciodată fabricată în serie.

 

 

 

 ZIL-2906

Această maşinărie poate participa oricând la un concurs pentru cele mai ciudate automobile fabricate vreodată. Roţile au fost schimbate cu două spirale cu ajutorul cărora să poată fi folosită prin zone mlăştinoase şi pe zăpadă.

 

ZIL 49061

Este un vehicul-amfibie construit pentru forţele militare. Două astfel de maşini au fost folosite în Germania, în 2002, pentru a evacua locuitorii din zonele inundate.

 

 

VAZ-E2122

SUV-ul putea fi folosit atât pe teren accidentat, cât şi pe apă, ca ambarcaţiune. Deşi părea a fi o maşină cu potenţial să revoluţioneze industria auto, constructorii  lui E2122 au sesizat anumite probleme legate de transmisie, dar şi de proiectare.

 

 Pangolina

Deşi erau axaţi doar pe maşini de război şi de calamităţi, constructorii ruşi au încercat marea cu degetul şi au creat şi o maşină sport. Automobilul a fost creat artizanal, cu o caroserie din fibră de sticlă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial