Top şase “prezenţe” deosebite la Salonul Auto de la Paris

Constructorii de automobile din toată lumea şi-au măsurat forţele, la sfârşitul lunii trecute, în cai-putere şi modele spectaculoase sub acoperişul Salonului Auto de la Paris.

La cel mai mare eveniment de acest gen din lume, la care au participat sute de mii de oameni, s-au prezentat peste 100 de modele noi de autovehicule. Cele mai puternice motoare, cele mai „ochioase” caroserii sau cele mai performante maşini electrice au fost categoriile la care concurenţa a depăşit limitele imaginaţiei.

Ziarul „Centrul Vechi” vă prezintă astăzi câteva dintre bijuteriile ce s-au remarcat la fantasticul show auto.

 

1.Jaguar F-Type Roadster

Urmaşul cunoscutului E-Type a fost unul dinte cele mai apreciate automobile de la Salonul Auto de la Paris.  Noul model va beneficia de trei versiuni de motorizare: F-Type “V6”, cu 340 de CP, “S6” de 380 CP şi “V8“ de  485 de CP.  Ultima variantă este şi cea mai puternică, ajungând de la zero la 100 de kilometri în doar 4,2 secunde, viteza fiind limitată electronic la 300 de kilometri pe oră.

2. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Noul bolid de la Bugatti a impresionat printr-un motor W16 de 8 litri, care dezvoltă 1.200 de cai-putere şi 1.500 Nm. Pentru impresie, designerii au apelat la o combinaţie de culori, folosind vopsea albă “Bianco” la partea superioară şi albastru “New Light Blue” pentru cea inferioară. Modelul prezentat a fost deja vândut unui bărbat din SUA care a plătit 1,9 milioane de euro.

 3. Bentley Continental GT3

Impresionantul Continental GT a venit şi cu o versiune pentru competiţii de cel mai înalt nivel. Noul GT3 are o masă de 1.250 de kilograme, iar din punct de vedere al caroseriei, acesta este prevăzut cu un kit aerodinamic.

Printre puţinele informaţii prezentate se regăsesc cele două motorizări: V8 de 4 litri şi V12.

4. Ferrari F12 Berlinetta

Unul dintre cele mai spectaculoase standuri de la salonul auto a fost Ferrari, care a prezentat cinci modele noi. Unul dintre acestea este Ferrari F12, care oferă un propulsor V12 de 6,3 litri şi 740 cai-putere.

 

 

 5. Exagon Furtive e-GT

O prezenţă autohtonă de succes a fost Exagon Furtive e-GT, o superbă maşină sport cu motor… electric. Constructorii “sportivei” Furtive au instalat două motoare electrice Siemens care transmit puterea cu ajutorul unei cutii de viteze cu trei trepte.

 

 

  6. Maserati GranCabrio MC

Noua variantă a decapotabilei GranCabrio a fost apreciată de specialişti atât din punct de vedere al designului, cât şi al motorului. Noul “MC” apare cu un motor de 4,7 litri care dezvoltă 460 de cai-putere şi un cuplu maxim de 520 Nm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial