Samsung Galaxy S3 Mini – un nume mare pentru un telefon mediu

 Producătorul coreean a prezentat, săptămâna trecută, modelul Galaxy S3 Mini, un smartphone cu nume ce emite pretenţii, dar care are caracteristici medii şi un preţ destul de ridicat.

La ora actuală, Galaxy S3 este considerat de multă lume a fi cel mai bun smartphone din lume, chiar şi după lansarea iPhone 5. Acum, producătorul coreean a lansat pe piaţă şi „fratele mai mic” al acestui model, denumit S3 Mini. Deşi numele ne duce cu gândul la o variantă mai mică, dar la fel de performantă, adevărul este altul, cel puţin pe hârtie. Noul model va avea un ecran de 4 inchi WVGA Super AMOLED cu o rezoluţie de 800×400 şi 233 de pixeli, un procesor dual-core de 1 GHz, 1GB RAM şi o memorie internă de 8 sau 16 GB, ce poate fi extinsă cu încă 32 GB cu ajutorul unui card microSD. De asemenea, S3 Mini va avea o cameră foto de 5 MP  pe spate cu blitz şi o cameră VGA pe faţă, pentru apeluri video. Nu în ultimul rând, S3 Mini nu beneficiază nici de tehnologia LTE pentru 4G. Toate acestea vor fi „împachetate” într-o carcasă cu un design identic celui al S3, bineînţeles la o dimensiune mult mai mică. Pentru început, acesta va fi disponibil în aceleaşi tonuri ca şi S3, alb şi albastru.

 Dotat cu cel mai nou android

Un mare plus al telefonului îl va reprezenta sistemul de operare. Noul model va fi dotat, din fabrică, cu cel mai nou sistem android, 4.1 Jelly Bean, spre deosebire de S3 care încă mai rulează pe varianta 4.0 Ice Cream Sandwich. Un alt dezavantaj major al noului telefon îl reprezintă preţul. În Marea Britanie, acesta este deja disponibil la precomadă la 300 de lire (n.r. – aproximativ 1.600 de lei), un preţ destul de ridicat pentru un model mediocru. Data de lansare a noului smartphone nu a fost făcută publică deocamdată, dar acesta va ajunge pe piaţă, cel mai probabil, în preajma Crăciunului.

 

Sony oferă alternativa

La prima vedere, noul smartphone al celor de la Samsung nu este un telefon slab, singurul dezavantaj major fiind preţul. Pentru un telefon de gamă medie, acesta este destul de ridicat, multe alte modele lansate în 2012 fiind mai ieftine. De exemplu, Sony Xperia P, apărut pe piaţă în luna mai, poate fi cumpărat, la liber, la aproximativ 1.300 de lei. Ca şi S3 Mini, acesta este dotat cu ecran de 4 inchi, dar cu o rezoluţie mai bună, de 960×640. Xperia P are, de asemenea, un procesor de 1 GHz, 1 GB RAM şi o memorie internă de 16 GB, neextensibilă.

 

300 de lire sterline, aproximativ 1.600 de lei, este preţul la care este disponibil modelul S3 Mini, la precomandă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial