Noul Audi S3, putere pură!

Ajunge de la 0 la 100 de kilometri în doar 5,1 secunde şi consumă cât o maşină „de oraş” obişnuită. Acestea sunt performanţele tehnice ale noului Audi S3, dotat cu un motor de 300 de cai-putere.

Audi A3 s-a transformat peste noapte într-o supermaşină care ţine sub capotă o întreagă herghelie de cai. Inginerii din Ingolstadt au scos la lumină noul S3, la care doar cilindreea a fost păstrată de la modelul anterior. Printre performanţele notabile se numără atingerea vitezei de 100 de kilometri în 5,1 secunde şi tracţiunea integrală. Automobilul va ajunge la o viteză limitată electronic de 250 km/h. Totodată, noul S3 spulberă şi mitul conform căruia un motor puternic cere mult combustibil. Oficialii Audi susţin că noua transmisie automată „S tronic” reduce consumul mixt la 6,9 litri la suta de kilometri, în timp ce varianta automată va genera un consum de 7 l/h.

Sunet de maşină puternică… la comandă

Pentru a face noul Audi S3 şi mai atractiv, constructorii s-au gândit şi la şoferii care doresc să audă huruitul motorului atunci când calcă pedala de acceleraţie. Astfel, a fost conceput un sistem electromecanic de activare a sunetului care va aduce zgomotul motorului în interior. Sistemul este însă opţional şi nerecomandat celor care doresc să audă doar muzica de la radio. Mai mult, S3 a fost conceput şi cu o clăpiţă la evacuare ce se va deschide la anumite turaţii ale motorului.

Interior de A3 cu inscripţii „S”

Pentru noua versiune, se pare că atenţia inginerilor nu s-a oprit doar la crearea „monstrului” de sub capotă. În interior se păstrează toate elementele „clasicului” A3, la care s-au adăugat cusături speciale aflate pe scaunele din faţă şi din spate. Totodată, au fost aplicate şi inscripţiile marca „S” pentru a convinge pasagerii că nu se află într-o maşină obişnuită.

 

38.900 € va fi preţul noului Audi S3 care va apărea în showroomurile din Germania în 2013.

 4 cilindri are motorul de 300 de cai al noului Audi S3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial