Mika Hakkinen „a îmblânzit” un Caparo T1 la Bucureşti

Campionul mondial de Formula 1 a făcut, săptămâna aceasta, o demonstraţie de forţă în parcarea exterioară a unui mall din Băneasa. „Partener” de spectacol a fost una dintre cele mai puternice maşini din lume.

Mika Hakkinen, ambasador global Johnnie Walker pentru promovarea consumului responsabil de alcool, i-a vrăjit pe fanii vitezei din România după ce a turat, la Bucureşti, motorul de 600 de cai-putere al unui Caparo T1. Campionul finlandez, singurul pilot de curse desemnat să conducă o asemenea maşină, a dorit prin această campanie să le transmită consumatorilor români mesajul „Nu te urca la volan sub influenţa alcoolului”. „Sunt încântat că mă aflu în România pentru a-i încuraja pe consumatori să semneze pactul şi să îşi ia angajamentul de a nu se urca la volan sub influenţa alcoolului. În calitate de pilot de Formula 1, ştiu cât este de important să deţii controlul atunci când te afli la volan. Dacă decizi să conduci după ce consumi alcool, nu vei mai avea control. Iar atunci când vrei să consumi alcool, este foarte important să ai alături de tine un şofer care şi-a luat angajamentul de a te conduce în siguranţă acasă”, a declarat Hakkinen. La show-ul pe patru roţi a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

 Caparo T1 atinge suta în 2,5 secunde

Bolidul pilotat de Hakkinen în România are un propulsor V8 de 3,5 litri, şi 600 de cai- putere. Este una dintre cele mai rapide maşini din lume şi ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în numai 2,5 secunde. Mai mult, aceasta atinge 320 de kilometri pe oră. Preţul automobilului se ridică până la 280.000 de lire sterline. Cât despre cariera finlandezului de 45 de ani, acesta a participat în Formula 1 între 1991 şi 2001, pilotând pentru echipele Lotus şi McLaren, şi a fost de două ori campion mondial, în 1998 şi 1999.

 161 de curse de Formula 1 are în palmares Mika Hakkinen.

51 de clasări pe podium a obţinut Mika Hakkinen în Formula 1.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial