Lamborghini Veneno, „maşina-rachetă” de la Geneva

 

Odată intrat în Salonul Auto de la Geneva, Ferrari F150 şi McLaren P1 s-au dat din calea lui. Venit parcă din spaţiu, Lamborghini Veneno a eclipsat orice supercar cu pretenţii la aplauze şi aprecieri.

Specialiştii susţin că maşina merită preţul cerut de constructori: 3,6 milioane de euro.

Specialiştii în maşini sport care îi criticau pe italienii de la Lamborghini pentru că toate maşinile lor ar arată la fel au rămas cu gura căscată după apariţia spectaculoasă de la „Salonul Primăverii”. La aniversarea a jumătate de secol de existenţă, constructorii de la Lamborghini au scos în lumina reflectoarelor supermaşina Veneno. Deşi poate fi comparată mai mult cu o rachetă decât cu o maşină care se poate conduce pe străzi, „veninosul” model primeşte la bord pe oricine şi-ar permite să cheltuiască 3,6 milioane de euro, suma estimată pentru bijuteria de la Geneva.

Mult carbon la exterior   

Pentru cel mai puternic automobil construit de italieni, a fost gândit şi un exterior mult mai sportiv şi extravagant. Astfel că de-a lungul caroseriei s-au folosit fante de aer foarte mari, spoilere ascuţite şi faruri sub formă de bumerang. Mai mult, bolidul foloseşte şi un set de jante impresionante care se încadrează perfect în stilul aerodinamic al maşinii. Noul Lamborghini Veneno este cu atât mai impresionant cu cât înalţimea lui nu depăşeşete nivelul taliei. Pentru a fi mai uşor decât Aventador, pentru noua Veneno s-au folosit foarte multe elemente din fibră de carbon, având o greutate de doar 1,45 tone.

A ajuns la 740 de cai-putere

Pentru a-l întrece pe fratele său mai mare, Veneno are o variantă îmbunătăţită a motorului V 12 de 6,5 litri aspirat, acum ajungând de la 700 la 740 de cai-putere. Întregul bolid, construit pe o structură monococă din fibră de carbon, este controlat de o supercutie automată în şapte trepte, care îl ajută să mănânce pământul la fiecare sprint programat. Cu noile modificări, Lamborghini Veneno se laudă că ajunge la o viteză maximă de 355 de kilometri pe oră. Şi cum sprintul este decisiv în lupta cu rivalele sale din întreaga lume, Lambo se mândreşte că ajunge de la 0 la 100 de kilometri în doar 2,8 secunde.

 125 de kilograme are mai puţin Veneno decât Aventador.

 50 de ani de existenţă sărbătoreşte Lamborghini în acest an.

3,6 milioane de euro se estimează că va costa noul Lambo Veneno.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial