La savurat SARMALELE RECI în Garage

Micul, dar cochetul club din Piaţa Romană găzduieşte, vineri, de la ora 21.00, un concert al originalilor rockeri de la Sarmalele Reci.

 

Grupul a debutat într-un concert la Theatrum Mundi în 15 decembrie 1993. Componența inițială a fost Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară), Mihai Iordache (sax), Ciprian Voinea (bas) şi Florin Ștefan (tobe). Primii doi membri ai grupului vor rezista, alături de textierul Florin Dumitrescu, diverselor variații de componență. Inițial, repertoriul conținea opt cântece (“Violeta”, “Țara te vrea prost”, “Gașca de la bloc” etc.), dar succesul instantaneu îi obligă pe muzicieni să adauge altele noi, în scurt timp. Remarcați, primesc imediat oferte de concert şi evoluează în special pe scene de teatru; cântă la Centrul Cultural American și la Institutul Francez din București.

 

,,Adrian Băsescu”, interzisă la radio pe motiv că ar fi… manea
Cunoscută drept o trupă care interpretează piese controversate, multe cu texte care se constituie în adevărate proteste, Sarmalele Reci au trăit şi un moment neplăcut. În plin secol 21, în 2006, trupei i-a fost cenzurată o piesă, la un post de radio specializat pe rock, pe motiv că ar fi… manea. “Aveam favorabilitate maximă, să zic pe româneşte, aveam «prieteni». Ne-a fost scos cântecul de pe post după două săptămâni, zicându-ne că era o manea. Or, piesa nu este o manea. Este rock cu influenţe orientale. Este manea aşa cum şi Led Zepellin cântă rock cu influenţe orientale. Ori Sting. Acesta a fost un pretext. Sunt cântece care deranjează”, mărturisea textierul grupului, Florin Dumitrescu, într-un interviu acordat site-ului gandul.info.

 

În aşteptarea noului album
Special pentru publicul din Garage Club & Lounge, Sarmalele Reci au inclus în setlist piese de pe albumul care se va lansa foarte curând. Ţinând cont de capacitatea limitată a localului situat pe strada George Enescu nr. 25, organizatorii îndeamnă spectatorii – în cazul în care aceştia nu au făcut o rezervare în prealabil – să fie prezenţi înainte de ora 21 la Garage Club & Lounge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial