Ieftine şi bune. Topul tabletelor low-budget din 2012

Pe piaţa tabletelor s-au înregistrat lansări importante în acest an. Jurnaliştii de la techradar.com au realizat un top al celor mai bune modele apărute în 2012 la un preţ scăzut.

Pe primul loc al topului realizat de cei de la techradar.com se situează modelul iPad mini. Cu toate că, în urmă cu câţiva ani, Steve Jobs critica tabletele de dimensiuni mici, anul acesta, Apple a lansat cel mai bun terminal de acest gen. Faptul că este în fruntea competiţiei nu înseamnă că noua tabletă nu este lipsită de probleme. Terminalul nu beneficiază de Retina Display, iar procesorul A5 este mult prea slab comparativ cu restul produselor de pe piaţă. Pe de altă parte, iPad mini este destul de uşor (puţin peste 300 de grame), durata de viaţă a bateriei este mare, iar designul este la fel de reuşit ca la toate produsele Apple. Un alt plus îl reprezintă preţul, 1.650 de lei (pentru modelul de 16 GB). Deşi este mai mare decât cel al competitorilor direcţi, pus faţă în faţă cu celelalte produse Apple, iPad mini are cel mai bun raport calitate-preţ.

 

Google Nexus 7, aproape perfectă

Pe locul doi al topului, la scurtă distanţă de iPad mini se situează tableta Asus Google Nexus 7. La prima vedere, aceasta pare aproape perfectă. Cu un preţ de doar 1.200 de lei (pentru varianta de 16 GB), este dotată cu un un dispay de 7 inch, procesor quad-core, display HD şi cel mai nou sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Din păcate, minusurile nu lipsesc nici aici. Google Nexus 7 nu are slot micro-SD, astfel încât utilizatorii sunt limitaţi la un spaţiu de stocare de 16 GB sau 32 GB, acestea fiind singurele două modele disponibile. Un alt dezavantaj important al tabletei îl reprezintă lipsa camerei foto de pe spate, dar şi designul, care nu se poate compara cu cel al iPad mini.

 

Kindle Fire, din ce în ce mai competitiv

Când a lansat prima tabletă Kindle Fire, în urmă cu un an şi două luni, Amazon promitea a deveni un nume important pe această piaţă. Anul acesta, producătorul american a lansat terminalele de a doua generaţie, printre ele şi Kindle Fire HD 7 inch, care se situează pe locul trei al topului. Ca şi Google Nexus 7, partea de hardware este excelentă. Tableta este dotată cu un procesor dual-core performant, iar display-ul de 7 inch este de o calitate superioară. Din păcate, Kindle Fire HD este o tabletă dedicată în primul rând conţinutului media, ideală pentru a vedea filme, poze şi pentru a citi cărţi. Când vine însă vorba de rulat aplicaţii şi jocuri, tableta nu mai este însă la fel de performantă. Luând în calcul preţul mic, asemănător cu cel al Google Nexus 7, Kindle Fire HD poate fi considerată una dintre cele mai bune tablete ieftine disponibile pe piaţă la ora actuală.

3 milioane de tablete Google Nexus 7 s-au vândut, la nivel mondial, în primele trei luni de la lansare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial