Hainele pictate manual – între pasiune şi business

 

Când vine vorba de modă, tinerii din ziua de azi caută în primul rând originalitate. Pentru că magazinele sunt pline de lucruri de duzină, iar unicatele marilor case de modă nu sunt pe măsura bugetelor multora dintre noi, avem ca opţiune personalizarea hainelor pe bani mai puţini. În plus, dacă avem puţin talent, putem să transformăm pasiunea personalizării într-o adevărată afacere.

 

 

 

Tricourile pictate sunt la mare căutare astăzi, această piaţă fiind în creştere. Alexandra Oanţă şi Mihaela Gherlan sunt două fete din Craiova care au început acest business în iulie 2011. Chiar dacă, la început, nu se aşteptau să reuşească, în câteva luni au avut zeci de comenzi de tricouri şi acum pot să vorbească despre o mică afacere. ,,WeAR este un brand proaspăt lansat, mai exact pe 7 iulie 2011. Începutul este marcat de o discuţie între două prietene. Am început să vorbim despre desen şi pictură şi ne-am dat seama că împreună putem face ceva foarte original, aşa că nu am stat mult pe gânduri şi în două săptămâni am pus afacerea pe picioare”, povestesc fetele. Dacă ai talent la desen sau pur şi simplu vrei să încerci şi tu acasă să vezi ce-ţi iese, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare. “Pictura pe ţesătură considerăm că are un grad de dificultate mai mare decât pictura normală, pe pânză sau hârtie, deoarece materialul textil are o elasticitate care nu permite să realizezi cu uşurinţă anumite linii fine. Procedeul însă este acelaşi cu acela al unei picturi normale, apoi, după finalizarea acesteia, se lasă la uscat circa 24 de ore, după care se calcă pentru a ajuta vopseaua să pătrundă mai bine în ţesătură. Vopseaua este achiziţionată de la o fabrică specializată din România cu vânzare on-line”, precizează Alexandra şi Mihaela. Cele două fete creează tricouri pe comandă şi sunt deschise oricăror idei. Orice poză poate fi transformată într-o pictură pe tricou în mai puţin de o zi.

 

Alina Petcan face artă pe tricouri
O altă artistă care face “minunăţii” pictate pe tricouri este Alina Petcan, o tânără pasiunată care, deşi nu a făcut studii în acest sens, reuşeşte să creeze adevărate opere de artă. Tricourile făcute de ea sunt pictate cu vopsea specială pentru textile (bumbac/mătase) şi rezistă fără probleme la spălat manual – la 30 de grade. Dacă vrei să te apuci de aşa ceva, Alina crede că, dacă te înarmezi cu răbdare şi ai puţin talent, poţi să faci o treabă frumoasă. “Pensule, vopsea specială pentru textile, un fier de călcat, un suport tip şevalet pe care să pui tricoul ca să nu se imprime… talent şi răbdare. Cam acestea ar fi lucrurile de care ai nevoie ca să îţi iasă ceva frumos”, a declarat Alina Petcan pentru “Centrul Vechi”.

 

Tricourile WeAR le poţi găsi on-line: www.wear-store.tk şi http://facebook.com/storeWeAR . De asemenea, le poţi cumpăra din buticurile şi magazinele din Bucureşti: Atelier A!urea, I Heart Conceptstore şi Cocor – Just for You. Preţul variază în funcţie de complexitate. Tricourile Alinei Petcan le poţi comanda de pe site-ul personal, alinapetcan.com, sau le poţi cumpăra din magazinul Kaya Studio. Ele sunt pictate individual şi preţul lor variază de la 140 de lei – tricouri bumbac, 170 de lei – tricouri mătase la 250 de lei – rochiile din mătase.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial