Golf VII GTI şi-a etalat, oficial, calităţile

Germanii de la Volkswagen au prezentat, în această săptămână, cel mai puternic Golf de serie.

Motorizări de peste 200 de cai-putere şi elemente de design ce depăşesc orice aşteptări sunt doar câteva dintre punctele forte ale noului Golf VII GTI.

La şase luni de la prezentarea noului Golf VII GTI la Salonul Auto de la Paris 2012, germanii au dezvăluit primele date tehnice şi imagini cu noul bolid. Hatchbackul va fi disponibil cu două versiuni de putere care vor fi echipate cu sistemul Stop/Start şi cu un cuplu maxim de 350 Nm. Primul motor este un TSI de 2 litri, cu 220 de cai-putere, atingând 246 km/h, şi o versiune Performance cu 230 de cai, care ajunge la 250 km/h. Pentru a doua motorizare, constructorii au aplicat un diferenţial blocabil pe puntea faţă, roţile învârtindu-se cu aceeaşi viteză indiferent de aderenţă. Mai mult, noul Golf va atinge suta de kilometri în 6,5 secunde (pentru TSI) şi 6,4 secunde (pentru a doua variantă).

Viteză multă, consum redus

Pe lângă putere, noua generaţie de Golf GTI are un consum mai mult decât acceptabil. În cazul transmisiei manuale, consumul este de 6 litri/100 km, iar pentru transmisia automată (cu şase trepte şi ambreiaj dublu DSG), 6,4 litri. Automobilul respectă normele de poluare EU-6, care vor intra în vigoare în 2014, având un nivel al emisiilor de carbon de 139-150 g/km. Lista de comenzi pentru Hatchbackul GTI, în cazul clienţilor din Germania, se va deschide pe 5 martie.

Exterior reinventat

La partea de design, germanii de la Volkswagen au reuşit să creeze un “ambalaj” demn de un GTI. Stopuri cu leduri fumurii, grila radiatorului în roşu şi negru, difuzorul de aer de pe bara din spate sau pragurile reinventate sunt doar câteva dintre elementele unei maşini sport adevărate. Şi pentru că nemţii nu lăsau “lucrurile neterminate”, aceştia au apelat la un set de jante din aluminiu de 17 inchi. La interior, Golful VII GTI este îmbrăcat într-o tapiserie tartan, ce pare a fi uşor scoasă din context, un volan cu bază dreaptă şi lumini ambientale de culoare roşie.

28.350 de euro este preţul de pornire al noului Golf VII GTI.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial