Ecuaţia Mercedes CLA 45 AMG: 4X4 = 360 cai-putere

Nemţii de la Mercedes au pregătit pentru Salonul Auto de la New York varianta sport a noii clase compacte CLA. Deşi are un motor de doar doi litri, noul „45 AMG” a captat deja atenţia iubitorilor de viteză după prezentarea performanţelor.

După ce au impresionat Europa cu designul noului CLA la salonul de la Geneva, cei de la Mercedes au hotărât să lase guri căscate şi peste Ocean, punând sub capota aceleiaşi maşini un „monstru”. Aşa a luat naştere noul bolid nemţesc CLA 45 AMG, un sedan de clasă compactă ieşit din comun. Pentru a ieşi „mix-ul perfect”, la caroseria cu aspect sport s-a adăugat un motor de 355 de cai-putere care accelerează de la 0 la 100 de kilometri în doar 4,5 secunde. Din primele informaţii, se pare că viteza maximă a automobilului va fi limitată la 250 de kilometri la oră.

Echipat cu dublu-ambreiaj

Pentru a face o şi mai bună impresie, constructorii i-au dat noului CLA 45 AMG o tracţiune 4X4, având astfel noul sistem 4MATIC. Cutia de viteze este prevăzută cu dublu-ambreiaj şi şapte rapoarte de transmisie. Mai mult, pentru a avea mai multă putere şi „aroganţă”, supercarul a fost îmbunătăţit cu guri de evacuare trapezoidale şi o nouă grilă a radiatorului. Pentru mai multă stabilitate, maşina are un sistem electronic ce oferă trei moduri de control.  Şi cum nemţii nu lasă lucrurile neterminate, au făcut şi interior pe măsura „bestiei”. Scaunele sport cu tetiere înalte şi cusături roşii sau inserţiile din fibră de carbon de pe planşa de bord şi de pe volan nu pot rămâne neobservate de cei care îşi vor arunca un ochi pe geamul noului AMG.

 250 de kilometri la oră prinde noul CLA 45 AMG.

 7 rapoarte de transmisie are noua cutie de viteze a automobilului.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial