Curăţenia de primăvară

Un lucru cert apare odată cu încălzirea vremii – care mai de care se gândeşte ce schimbări să facă prin casă, ce să mai înlocuiască, la ce să mai renunţe. Când vine vorba despre tehnologie, primăvara vine mult mai repede, fiecare producător lansând produse într-un stil ameţitor, care se clasează imediat în categoria “îmi doresc…”. Ce ne-am dori în această primăvară?

 

Dacă tot vorbim despre schimbare, ne aducem aminte de Windows 8, iar un nou sistem de operare cere un device compatibil. La CES 2012 a fost prezentat laptopul Lenovo IdeaPad Yoga, creat special pentru Windows 8. Acesta însă nu este singurul lucru ce atrage la noul laptop, cât faptul că se poate deschide la 360°, putând fi pliat pe spatele carcasei, rezultând o tabletă. Bineînţeles că nu va avea atuurile unei tablete, pentru că are dimensiuni mai mari – o greutate de 1,4 kg şi 1,7 cm grosime. Dar dacă îl privim, pur şi simplu, ca un laptop de 13,3 inci, apreciem  ergonomicitatea sa, restpad-ul din piele sau tastatura de tip chiclet. Ecranul, cu rezoluţie de 1600×900 de pixeli, este multi-touch (suportă până la 10 gesturi simultane), iar la interior găsim un procesor IntelCore i7. Din păcate, Yoga se lasă aşteptat până când Windows 8 îşi va intra în drepturi.

 

Prima tabletă de gaming din lume
Ne-am adus aminte de tablete, aşă că este musai să spunem câteva cuvinte despre prima tabletă destinată gamerilor – Project Fiona de la Razer, dotată cu procesor Core i7 şi cu două controllere laterale, pe fiecare fiind plasate câte patru butoane programabile. Noua tabletă are un ecran de 10,1 inci, cu rezoluţie de 1280×800 de pixeli şi rulează momentan pe Windows 7, urmând ca varianta finală, ce va fi disponibilă la finele anului, să utilizeze Windows 8.

 

Televizor cu siluetă
Samsung a ales să meargă pe un trend “slim” şi a introdus pe piaţă televizorul Super OLED cu diagonala de 55 de inci şi o grosime demnă de invidiat. Televizorul are la bază tehnologia OLED, pe care Samsung o implementează deja de ani buni, fiecare pixel proiectând individual lumina, lucru ce conduce la o imagine de calitate superioară. Noul produs a fost premiat la CES 2012, la categoria „Best of Innovations” pentru afişajul său 3D, capacitatea de a primi comenzi vocale, inclusiv la navigarea pe net, cât şi pentru regimul multitasking în care rulează. Deocamdată nu se ştie exact când va fi disponibil spre cumpărare, dar se preconizează a fi undeva spre sfârşitul acestui an.

 

Silueta “se întreţine” cu o bere rece
Am navigat, ne-am jucat, televizorul ne-a ameţit prin câteva emisiuni despre politică… Toate ca toate, dar pe căldura aceasta se cere o bere rece, iar noul LG Blast Chiller răceşte o doză de bere în mai puţin de cinci minute. Probabil că cei de la LG au participat la prea multe petreceri la care berea era caldă, de au venit cu această îmbunătăţire, poate cea mai inspirată de la ice maker încoace. Frigiderul, în două uşi, are o capacitate de 877 de litri, cu spaţiu de depozitare organizat foarte bine, având loc pentru tot felul de alimente, fructe şi legume, sau sticle de vin. La interior au fost plasaţi câţiva senzori ce monitorizează şi reglează temperatura, umiditatea şi circularea aerului, în funcţie de sertarele acestuia. Nici designul nu lasă de dorit, chiar dacă este masiv, dar lucrul cel mai important este că poate susţine o mică petrecere acasă sau o seară de poker, în care ai siguranţa că o doză de bere se răceşte în maximum cinci minute, iar o sticlă de vin sau două doze, în opt minute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial