Cum putem preveni hoţiile de şi din automobile

De la un an la altul, furturile de şi din autoturisme capătă noi dimensiuni, iar hoţii devin din ce în ce mai „ingenioşi” în aceste tipuri de infracţiuni. Vă prezentăm câteva sfaturi cu ajutorul cărora puteţi evita să fiţi victimile acestui fenomen.

În ciuda eforturilor autorităţilor de a realiza nenumărate campanii atât locale, cât şi naţionale de prevenire a acestor tipuri de infracţiuni, poliţia înregistrează anual sute de plângeri. Pentru a nu deveni victimele acestor hoţi de maşini sau de a reintra în posesia bunului furat, vă dezvăluim câteva trucuri şi sfaturi utile.

GPS ascuns în maşină

Pentru a vă putea găsi imediat maşina, în cazul în care v-a fost furată, montaţi un sistem GPS într-un loc ascuns din maşină. Deşi este o investiţie destul de costisitoare, poate fi o capcană ideală pentru a prinde hoţul. O alternativă este un sistem de alarmă performant, care să blocheze şi funcţionarea maşinii. Pentru localizare şi prinderea infractorului, cereţi ajutorul oamenilor legii.

Marcaje cu lac ultraviolet

O altă măsură de siguranţă care vă va ajuta să vă recuperaţi autoturismul poate fi un semn distinctiv într-un loc mai puţin vizibil. O variantă este lacul ultraviolet pe care îl puteţi folosi pentru a vă însemna maşina. Până acum, cel mai cunoscut sistem de inscripţionare a fost gravura pe geamuri sau oglinzi. Este recomandat să vă parcaţi maşina în locuri circulate sau vizibile din locuinţa dumneavoastră.

 

Nu lăsaţi cheia în contact în nici o împrejurare

Foarte mulţi oameni obişnuiesc să lase maşina deschisă atunci când se duc să achite combustibilul la benzinărie sau atunci când parchează în propriile garaje. Poliţia Română vă recomandă să nu lăsaţi cheia în contact în cazul în care coborâţi din automobil, fie chiar şi pentru câteva momente.  Furtul unei maşini cu cheile în contact nu durează mai mult de cinci secunde.

Fără cartea de identitate nu obţineţi asigurare

Foarte puţini oameni ştiu că, în cazul furtului autoturismului, asigurătorul nu despăgubeşte în orice condiţii. Astfel că, pentru a nu rămâne şi fără maşină, şi fără despăgubire, vă recomandăm să nu lăsaţi niciodată certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului în interiorul acestuia. Doar atunci când prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale maşinii veţi primi banii de CASCO.

Sfaturi pentru a nu vă trezi fără bunuri din maşină

  1. Acţionaţi sistemul de închidere al maşinii în timpul deplasării.
  2. Închideţi geamurile complet când coborâţi.
  3. Nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare.
  4. Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali.
  5. Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial