Cum pregătim maşina pentru vară

Adio zăpezi şi temperaturi scăzute! Este timpul să ne pregătim maşinile pentru sezonul primăvară-vară. Vă prezentăm, astăzi, câteva sfaturi pentru a pune automobilul „pe roate” după vremea capricioasă.

După o iarnă lungă, sunt indicate o serie de verificări şi un tratament special de întreţinere al maşinii voastre. Pentru exterior se recomandă aplicarea unui strat de ceară pe caroserie pentru a feri vopseaua de efectul razelor ultraviolete. În cazul în care au apărut zgârieturi, pe timpul sezonului rece, vă sfătuim să aplicaţi şi un strat de polish sau să alegeţi un creion, pentru acoperirea fisurilor. De asemenea, este foarte important ca soluţiile folosite la spălătorie să fie unele de calitate superioară. Un alt aspect care nu trebuie uitat este verificarea ştergătoarelor, care, de multe ori, din cauza gerului, pot crăpa.

De ce trebuie să ajungeţi la service

Pe lângă aspect, trebuie verificată şi starea de funcţionare a maşinii. Primul pas este verificare a uleiului, care la diferenţe foarte mari de temperatură îşi poate pierde din proprietăţi. Pentru o curăţare mai eficientă a parbrizului este bină să schimbaţi lichidul de iarnă cu cel de vară. În cazul în care aveţi anvelope de iarnă, este cazul să le schimbaţi cu unele de vară, deoarece, din cauza temperaturilor ridicate se pot crăpa. Dacă aveţi anvelope all seasons se recomandă verificarea acestora din puncul de vedere al gradului de uzură. Pentru mai multă siguranţă, trebuie să aveţi în vedere şi starea plăcuţelor de frână, care, deşi nu scot un zgomot specific, vă pot face probleme la temperaturi ridicate. În cazul în care simţiţi un miros neplăcut în maşină, atunci când deschideţi aerul condiţionat, este bine să cereţi mecanicului să verifice instalaţia electrică.

  Sfaturi pentru interior

Cumpăraţi parasolare pentru a nu favoriza creşterea căldurii în habitaclu în zilele toride de vară. Totodată, veţi proteja şi materialele din interior.

  1.  Eliberaţi portbagajul de lopeţi şi de lucruri foarte grele pentru a reduce consumul carburantului.
  2. În cazul în care sunteţi fumător, se recomandă şi curăţarea tapiseriei după o iarnă în care aţi fumat cu geamurile închise.

 „Durata de viaţă a unor anvelope este de cel mult cinci ani” – Titi Aur, pilot.

 „Nu recomand în nicio situaţie cumpărarea unor anvelope la mâna a doua” – Titi Aur, pilot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial