Centrul Vechi pavat cu carti, de Ziua Mondiala a Cartii

Ziarul „ring” si Editura Litera va invita marti, 23 aprilie, incepand cu ora 20:30, in Centrul Vechi, sa sarbatoriti Ziua Internationala a Cartii.

Cu aceasta ocazie, trecatorii care se vor plimba pe Lipscani vor avea ocazia sa vada ceva unic in Romania, o alee plina cu peste 3000 carti, ce vor fi luminate cu ajutorul unor lanterne speciale dupa apusul soarelui.

Pe langa evenimentul in premiera in Romania, organizatorii au pregatit o surpriza de Ziua Intenationala a Cartii. Cele peste 3000 de carti oferite de editura Litera expuse pe strada Lipscani, in Centrul Istoric, vor fi oferite gratuit tuturor trecatorilor. Acestia se vor putea plimba printre carti printr-un culoar special amenajat, le vor putea rasfoi si, bineinteles, vor putea pleca acasa cu o carte la alegere.

Va asteptam in numar cat mai mare sa luminam impreuna calea catre cultura!

Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Data de 23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale, W. Shakespeare şi Miguel de Cervantes, precum şi a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly şi poetul englez Rupert Brooke (1915).
Ziua Internaţională a Cărţii coincide cu Ziua Bibliotecarului din România.
Alţi scriitori s-au născut pe 23 aprilie printre care: Maurice Druon, Vladimir Nabokov, Joseph Pla.

Organizatori: Litera, ziarul „ring”

Parteneri media: Europa FM, Antena 3, Antena 1, Realitatea.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial