Centrul Vechi, luminat de cărţi

Ziarul „ring” şi Editura Litera le-au pregătit o surpriză celor care vor fi, marţi seară, în Centrul Vechi. De la ora 20.30, Strada Lipscani va fi pavată cu peste 3.000 de cărţi pe care cei pasionaţi de lectură le vor putea lua acasă.

Anul acesta, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor va fi marcată printr-un eveniment special. Astfel, marţi, 23 aprilie, Strada Lipscani, din Centrul Vechi, va fi pavată cu peste 3.000 de cărţi ce vor fi luminate, după apusul soarelui, cu ajutorul unor lanterne speciale. În plus, organizatorii, ziarul „ring” şi Editura Litera, le-au pregătit şi o surpriză celor care vor trece pe această stradă după ora 20.30. Toate cele peste 3.000 de titluri puse la dispoziţie de editură vor putea fi luate, gratuit, acasă. Astfel, toţi pasionaţii de lectură sunt aşteptaţi marţi, de la ora 20.30, pe Strada Lipscani pentru a participa la un eveniment unic în ţară.

Zii cu dublă semnificaţie

Ziua de 23 aprilie reprezintă o sărbătoare dublă în România. În anul 1995, la această dată s-a marcat pentru prima dată Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, aceasta fiind organizată de UNESCO cu scopul de a promova lectura şi drepturile de autor. Totodată, din 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului Român, printr-o hotărâre de guvern. De asemenea, această dată marchează şi trecerea în eternitate a doi dintre cei mai mari scriitori ai tuturor timpurilor, William Shakespeare şi Miguel de Cervantes.

 Concurs-maraton pe www.ziarulring.ro

Demarată la începutul acestei luni, campania „Luna cărţilor deschise”, care se desfăşoară pe www.ziarulring.ro, organizează, tot pe 23 aprilie, un concurs-maraton. Astfel, marţi, ziarul „ring”, împreună cu editurile partenere ale campaniei, va oferi 240 de cărţi cadou, câte 10 la fiecare oră. Detaliile concursului sunt disponibile pe www.ziarulring.ro. Partenerii acestui eveniment sunt editurile Curtea Veche Publishing, Herald, Litera, Polirom, Compact, Paralela 45, Brumar şi All.

 1995 este anul din care a început să fie sărbătorită Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor.

3.000 de cărţi vor fi amplasate, marţi, pe Strada Lipscani

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial