Cele mai așteptate gadgeturi ale toamnei

Toamna aceasta se anunță una bogată în inovații tehnologice, companiile din domeniu anunțând lansarea mai multor gadgeturi așteptate cu nerăbdare de cei care-și doresc cele mai noi și surprinzătoare  ,,jucării”.

Printre companiile care vor încerca să impresioneze se numără Apple, Microsoft, Samsung, Nintendo, Amazon, dar și altele mai mult sau mai puţin cunoscute. Iată de ce, în perioada următoare, ar fi indicat să puneţi ceva bani deoparte.

 

Mult aşteptatul iPhone 5

Cel mai așteptat eveniment al anului va avea loc pe 12 septembrie, când Apple va ține conferința anuală de prezentare a noului smartphone. Fanii Apple se pot pregăti pentru un telefon mai subţire, mai rapid și cu un ecran mai mare decât predecesorul său, de 4 inch.

Se presupune că iPhone 5 va folosi şi un nou tip de afişare, numit ,,in-cell”, care permite ca telefonul să fie mai subţire. Indiferent dacă se va numi iPhone 5 sau va purta un alt nume, noul smartphone al companiei americane va ajunge în magazinele de peste Ocean pe de 21 septembrie.

iPad Mini, nimic nou sub soare…

Cu toate că se vehicula că va fi lansată odată cu iPhone 5, noua tabletă de la Apple urmează a fi prezentată în luna octombrie. iPad Mini, cu diagonala de 7,85 inch, este arma secretă a americanilor, care doresc să pătrundă pe piața tabletelor low-cost dominată în acest moment de competiţie, Google sau Amazon.

Exceptând dimensiunile reduse, noua tabletă nu va aduce nimic nou  față de actualul model. Prețul de vânzare va porni de la 200-250 de dolari.

Surface, o tabletă revoluționară

Microsoft va lansa, pe 26 octombrie, mult așteptata tabletă Surface, un adevărat etalon al designului și al specificațiilor. Tableta va fi disponibilă în versiunea entry level, ce va rula pe sistemul de operare Windows RT, și în versiunea de top, ce va funcționa  pe Windows 8.  Aceasta din urmă va avea la bază noul chipset Intel Ivy Bridge, o memorie internă de 64/128 GB, un ecran de 10,6 inch, 13,5 mm grosime și 903 grame, fiind disponibilă începând cu ianuarie 2013.

Cu dedicaţie pentru  gameri

Mult așteptata consolă de la Nintendo,  Wii U, va fi prezentată pe 13 septembrie în cadrul unei conferințe de presă. Atunci, fanii vor afla data lansării noii console, preţul acesteia, precum şi jocurile care îi vor însoţi apariţia pe piaţă. Wii U vine dotată cu grafică HD și un controller touchscreen de 6,2 inch, cu două stick-uri analogice, microfon, accelerometru și cameră frontală. Cea mai important inovație pe care  noul model Wii o aduce este aceea că poți opri jocul pe ecranul televizorului pentru a comuta fără nicio problemă pe ecranul controllerului.

Ceasul inteligent

Pebble Watch nu este doar un dispozitiv care să-ți indice ora exactă, ci o adevărată interfață între utilizator și smarphone-ul său. Acesta se conectează prin Bluetooth 2.1 + EDR la fișierele de pe telefonul posesorului, poate prelua apelurile, e-mailurile, SMS-urile etc.  Ceasul inteligent beneficiază de un display ePaper alb-negru de 1,26 inch și o rezoluție de 144 x 168 pixeli. Gadgetul are patru butoane de control, un sistem de vibrare și un accelerometru pe trei axe. Este compatibil atât cu sistemul iOS 5 de la Apple, cât și cu Android. Ceasul va fi lansat la sfârșitul lui septembrie, însă producătorii au anunțat că livrarea produsului se va face o lună mai târziu. Gadgetul a atras atenția multora, astfel că s-au vândut peste 85.000 de ceasuri încă din faza de prototip, cu prețul de 99 de dolari.  Prețul noii serii de ceasuri va fi de 115 dolari.

Mai mult decât un laptop

Toshiba propune pentru această toamnă Satellite U920t, un ultrabook care poate fi folosit atât ca un laptop clasic, cât şi ca o tabletă. Dispozitivul are un ecran de 12,5 inch (cu o rezoluţie de 1.366 x 768 pixeli), o capacitate de stocare de 256GB, două intrări USB (3.0 și 2.0), una HDMI, interfeţe Ethernet şi Wi-Fi, suport Intel WiDi  şi un cititor de carduri. Satellite U920t, care va rula pe sistemul de operare Windows 8, va fi disponibil pe piață începând cu luna octombrie, la preţul de 900-950 de euro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial