Cele mai aşteptate gadgeturi ale anului 2013

Giganţii de pe piaţa de IT&C pregătesc noi produse spectaculoase pentru anul acesta. Unele dintre cele mai aşteptate gadgeturi vor fi dezvăluite chiar zilele următoare, cu ocazia unuia dintre cele mai importante târguri de profil.

Cu toate că abia am intrat în noul an, primele zile ale lui 2013 vin cu lansări importante pe piaţa IT&C. La Las Vegas debutează, astăzi, Consumers Electronics Show (CES), unul dintre cele mai importante târguri de specialitate, ocazie cu care se vor lansa şi o serie de produse mult aşteptate. Cu acest prilej, este posibil să fie prezentat smartphone-ul Samsung Galaxy S4. Potrivit informaţiilor neoficiale, noul terminal al companiei coreene va avea un ecran de 5 inchi, un procesor quad-core, 3 GB RAM, cameră foto de 13 MP şi conectivitate LTE şi NFC. Tot în cadrul CES, compania HTC va introduce pe piaţă un nou smartphone, care promite să fie unul dintre cele mai bune ale anului. Modelul M7 va putea fi cumpărat în Europa abia din al doilea trimestru al anului şi va fi dotat cu un ecran HD de 5 inchi, un procesor quad-core de 1,7 Ghz şi 2 GB RAM. Telefonul va dispune şi de o cameră foto, de 13 MP, capabilă să filmeze Full HD. Anul 2013 va marca şi lansarea unui nou terminal Apple, însă deocamdată nu se ştie dacă este vorba despre iPhone 5S sau 6. Mai multe detalii vor fi făcute publice cel mai probabil în toamnă, odată cu apropierea termenului de lansare.

Tablete noi din ianuarie

Începutul de an aduce cu el şi o serie de noi tablete. Printre primele gadgeturi ce vor ajunge pe rafturi se numără produsele de la Microsoft. Gigantul american va lansa, la sfârşitul lunii ianuarie, tabletele Surface Pro. Acestea vor fi dotate cu procesoare Intel Core i5, ecran Full HD şi sistem de operare Windows 8. Preţul va fi unul destul de ridicat, 900 de dolari pentru varianta de 64 GB (3.060 de lei) şi 1.000 de dolari (3.400 de lei) pentru cea de 128 GB. Până la sfârşitul lunii va ajunge pe piaţă şi o nouă tabletă Blackberry Playbook, dotată cu cel mai nou sistem de operare Blackberry 10. Terminalul va avea un ecran de 10 inchi şi conectivitate LTE. Şi coreenii de la Samsung pregătesc o nouă tabletă pentru 2013. Noul gadget din seria Galaxy Note va fi unul low-cost, special destinat pieţei europene.

Consolă cu Android

Anul 2013 va fi marcat de lansări importante şi pe piaţa consolelor. Gigantul Microsoft va prezenta, cel mai probabil în iunie, noul model de consolă, XBOX 720. Potrivit zvonurilor, noul gadget va avea o memorie internă de 4 GB, procesor grafic NVIDIA, dar şi un nou Kinect, care suportă până la patru jucători simultani. Anul acesta va apărea pe piaţă şi prima consolă cu sistem de operare Android. Ouya va putea fi cumpărată începând cu luna aprilie pentru aproximativ 100 de dolari.

Intel vine cu procesoare noi

Compania a anunţat, încă de anul trecut, că în luna iunie va lansa pe piaţă o nouă generaţie de procesoare, denumită „Haswell”, care va fi disponibilă pentru o gamă variată de produse, pornind de la tablete şi până la servere ultraperformante. Comparativ cu generaţia precedentă, procesoarele „Haswell” vor avea o viteză de rulare a software-urilor cu 10% mai mare, în timp ce consumul de energie va fi scăzut la jumătate.

Caseta NVIDIA şi AMD lansează plăci noi

Veşti bune pentru amatorii de jocuri pe PC. Principalele companii producătoare de plăci video au pregătit produse noi pentru anul acesta. Primele apariţii vor veni de la AMD, care va lansa, cel mai probabil în luna aprilie, noile plăci Radeon din seria 8000. Tot în prima jumătate a anului vor apărea pe piaţă şi următoarele plăci video NVIDIA, din generaţia „Kepler”.

Fă poze în 3D!

Tot cu ocazia CES, Samsung va prezenta şi aparatul foto NX300, capabil să captureze imagini 3D cu ajutorul unui obiectiv special. Preţul este unul destul de mic. Aparatul urmează a fi comercializat la preţul de aproximativ 750 de dolari (2.500 de lei), în timp ce obiectivul 3D, de 45 mm, va costa 500 de dolari (1.700 de lei). Data de la care NX300 va putea fi cumpărat nu a fost încă făcută publică, dar urmează a fi dezvăluită, cel mai probabil, la Consumers Electronics Show.

821 de milioane de telefoane şi tablete au fost vândute, la nivel mondial, în 2012.

122 de milioane de tablete s-au vândut în anul 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial