Ce maşini vor apărea pe piaţă în 2013

Anul acesta vine cu lansări importante pe piaţa auto, primele fiind modele deja prezentate la Salonul Auto de la Paris. Indiferent de marcă, majoritatea autovehiculelor au un lucru în comun: motoare mai economice pentru un consum cât mai mic.

Volkswagen Golf 7

Producătorul german lansează în acest an cea de-a şaptea generaţie a celebrului Golf. Comparativ cu modelul precedent, noul Volkswagen este cu 100 de kilograme mai uşor, iar noile motorizări TSI şi TDI au un consum şi emisii de CO2 cu până la 23% mai mici. Totodată, Golf 7 este mai ieftin decât predecesorul său, preţul, în România, pornind de la 15.422 de euro.

 Kia Pro Ceed

Pentru anul 2013, Kia a pregătit cea de-a doua generaţie a modelului compact Pro Ceed, un hatchback în trei uşi, cu un design modern şi elegant. Noul model va avea două motorizări de bază, de 1,4 şi 1,6 litri, cumpărătorii putând opta şi pentru o variantă turbo a celui din urmă. Kia Pro Ceed va fi comercializat începând din primăvară, preţul urmând a fi anunţat în perioada următoare.

 Citroen DS3 Cabrio

Începutul de an aduce un model nou în familia DS a celor de la Citroen. Producătorul francez va lansa în curând versiunea cabrio a popularului DS3, care în doar doi ani s-a vândut în 180.000 de unităţi. Noul autovehicul va fi disponibil în toate cele 10 variante de motorizare ale modelului hardtop şi va fi cu doar 25 de kilograme mai greu. Mai mult, Citroen promite şi o versiune care emite doar 99 g/km de CO2.

 

 Mini Paceman

Anul 2013 aduce şi un nou model al mărcii Mini. Este vorba despre Paceman, versiunea în trei uşi a crossoverului Countryman. Una dintre noutăţi se regăseşte în interiorul maşinii, unde bancheta din spate a fost înlocuită de două scaune rabatabile. Modelul Paceman va fi disponibil în patru variante de motorizare, două de benzină şi două diesel, iar preţul începe de la 25.234 de euro.

 Opel Adam

Prezentat oficial anul trecut, la Paris, Opel Adam va ajunge în showroomuri până la sfârşitul lunii. Noul model, care poartă numele fondatorului brandului, are o lungime de doar 3,7 metri şi va fi disponibil pentru început în trei variante de motorizare. Preţul pentru Opel Adam va varia între 10.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de echipare.

 

 

Ford Mondeo

Producătorul american a pregătit pentru prima jumătate a acestui an o nouă generaţie a celebrului Mondeo. Acesta va fi disponibil în trei tipuri de caroserie (patru uşi, cinci uşi şi break) şi o gamă variată de motorizare, care include motoarele EcoBoost de 1,6 şi 2,0 litri şi două versiuni diesel, de 1,6 şi 2,0 litri. Noutatea noului model o reprezintă airbagurile din centură, create în special pentru pasagerii din spate, care se declanşează în 40 de milisecunde.

 

 Mazda 6

Tot din ianuarie, în showroomurile din ţară vor fi disponibile modelele Mazda 6. Cu ajutorul tehnologiei SKYACTIV, producătorul japonez promite o maşină cu cel mai bun consum din clasa sa. Noua Mazda va fi disponibilă în patru variante de echipare, ale căror preţuri variază între 21.690 şi 33.190 de euro.

180 de mii de unităţi Citroen DS3 s-au vândut de la lansare şi până la finalul anului trecut.

1974 este anul în care producătorul german Volkswagen a lansat primul model Golf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial