Ce jocuri nu trebuie să ratezi în 2013

Fie că eşti fan de simulatoare, shootere sau jocuri de strategie, anul 2013 se anunţă unul plin cu titluri de senzaţie. Printre acestea se numără şi jocuri ale unor serii deja celebre, precum „GTA”, „Simcity” sau „Starcraft”.

„GTA V”  

 Cu toate că anul va aduce o mulţime de titluri interesante, revistele de specialitate au ales că cel mai aşteptat joc al anului este „GTA V”.

Programat să apară pe piaţă în cel de-al doilea trimestru al anului, noul joc produs de Rockstar va avea cea mai mare lume de joc creată vreodată de aceştia, oraşul Los Santos, unde se va desfăşura acţiunea jocului, fiind de fapt o replică fidelă a Los Angelesului. O altă noutate a „GTA V” o va reprezenta numărul de personaje principale. Pentru prima dată în istoria seriei, gamerii vor putea intra în pielea a trei personaje, jucătorii fiind liberi să se schimbe între ei în orice moment. Totodată, numărul de maşini, bărci şi elicoptere pe care jucătorii le vor putea conduce este fără precedent. Vestea proastă pentru fanii seriei este că jocul va fi disponibil doar pe PS3 şi XBOX 360. Totuşi, producătorii nu exclud lansarea unei versiuni pentru Windows, însă acesta ar urma să apară pe piaţă mult mai târziu.

„Watch Dogs”

Un joc pe care gamerii nu trebuie să îl rateze în acest an este „Watch Dogs”. Creat de Ubisoft, acesta nu se poate încadra perfect într-un stil existent. „Watch Dogs” este un joc open-world, în care eroul se poate conecta la orice dispozitiv electronic din oraşul în care se petrece acţinea, folosindu-le în avantajul său. Jocul mai încorporează elemente de parkour, stealth şi third person shooter, iar grafica îi va impresiona chiar şi pe cei mai pretenţioşi. Data de lansare a jocului nu a fost anunţată încă şi, potrivit zonurilor, acesta va putea fi jucat atât pe Windows, PS3 şi XBOX 360, cât şi pe următoarea generaţie de console Micrfosoft şi Sony, programate să apară pe piaţă la sfârşitul anului.

 „Simcity”

La aproape un sfert de secol de la apariţia primului joc din celebra serie, „SimCity” revine în acest an. Noul joc, ce va fi disponibil pentru Windows şi OS X, va fi dotat cu un nou motor grafic, iar gradul de autenticitate al simulării va fi mult mai bun decât cel al produselor anterioare. Mai mult, în modul multiplayer, oraşele jucătorilor vor putea interacţiona, dezvoltând astfel o nouă latură socială a jocului. „Simcity” va putea fi cumpărat începând cu data de 8 martie.

 „Crysis 3”

În 2007, amatorii de jocuri First Person Shooter rămâneau uimiţi de grafica jocului „Crysis”. Acum, producătorii germani de la Crytek vor lansa, pe 22 februarie, cel de-al treilea joc al seriei care, promit aceştia, va fi la fel de spectaculos ca şi primul. În „Crysis 3”, jucătorii vor intra din nou în pielea lui „Prophet”, care se reîntoarce în New York, transformat de data aceasta într-o adevărată junglă urbană, la 24 de ani după evenimentele din cel de-al doilea joc al seriei. Jocul va fi disponibil  pentru Windows, PS3 şi XBOX 360.

 „Starcraft II: Heart of the Swarm”

Starcraft II revine în acest an în antenţia fanilor jocurilor de strategie cu „Heart of the Swarm”. Jocul continuă povestea din „Wings of Liberty”, de data aceasta însă din perspectiva celei de-a doua rase din joc, zergii. Jocul va avea 20 de misiuni de campanie în singleplayer. Totodată, cei de la Blizzard au pregătit, pentru multiplayer, noi unităţi, dar şi elemente de balansare a jocului. „Starcraft II: Heart of the Swarm” va fi disponibil pentru Windows şi OS X începând cu 12 martie.

 „Bioshock Infinite”

Mult aşteptata şi mult amânata parte a treia a seriei „Bioshock” va sosi pe 26 martie. Noul FPS îl are ca erou pe Booker DeWitt, un fost detectiv care este angajat să meargă pe oraşul aerian Columbia şi să salveze o fată cu puteri paranormale. Ca şi în precedentele două părţi ale seriei, jucătorii vor trebui să se folosescă atât de arme, cât şi de diferite superputeri pentru a-şi duce la capăt misiunea. Jocul a fost programat iniţial să apară la începutul anului trecut, însă a fost amânat după ce o mare parte din echipa de producţie a fost înlocuită. Jocul va fi disponibil  pentru Windows, PS3 şi XBOX 360.

 1989 este anul în care a fost lansat primul joc al serie „Simcity”.

476 de milioane de jocuri au fost vândute, în total, anul trecut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial