Buggy-uri cu motoare de Dacia, în spectacol la Auto & Moto Show

Lansarea unuia dintre cele mai mari show-uri auto-moto din România a început, ieri, cu un concurs de maşinuţe Buggy realizate din piese cumpărate de la dezmembrări. Primul care a intrat pe macadam cu o „jucărie” de zeci de cai-putere a fost campionul naţional de raliuri, Vali Porcişteanu.

Prima zi a evenimentului Exporom Auto & Moto Show a început cu un raliu de maşini, unice în România, fabricate de un român din Târgu Jiu. Din câteva motoare de Dacia 1300, cumpărate ieftin de la dezmembrări, o caroserie fabricată din câteva ţevi şi bucăţi de tablă sudate şi multă ingeniozitate,  au fost construite zeci de Buggy-uri „tradiţionale”. „Aceste maşini au fost construite de mine în urmă cu 12 ani.

Acum am ajuns şi la Bucureşti pentru prima oară. Ideea mi-a venit după ce am văzut în străinătate maşini făcute din bucăţi refolosite. Piesele vin de la dezmembrări pentru că nu ne permitem cheltuială mare. Maşinile sunt făcute pentru teren accidentat, pentru vârfuri până la 80 de grade”, ne-a declarat constructorul Şerban Florin. Demonstraţia de la Exporom a fost făcută chiar de pilotul Vali Porcişteanu. „Am mai mers cu un buggy cu motor de motocicletă şi a fost destul de complicat de mers cu el pentru că făcea mai multe ture. Senzaţia pe asfalt, cu roţi de macadam a fost foarte interesantă. Şi pentru mine este prima dată când merg cu o maşină de genul ăsta pe teren accidentat”, ne-a declarat pilotul.

 150 de cai-putere pe cel mai puternic model

Deşi nu are fonduri pentru a face mari performanţe în acest domeniu, Florin se laudă că a reuşit să construiască o maşinuţă cu 150 de cai-putere. „Cel mai interesant model al meu este un monopost format din trei locuri, dar care poate rămâne un loc atunci când are raliu. Maşina are 150 de cai-putere.  O maşină costă în jur de 15.000 de lei”, ne-a declarat constructorul.

27 de maşini Buggy au fost vândute de constructorul de la Târgu Jiu.

30 de concursuri naţionale de Buggy au fost realizate în România.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial