“Wii U”, noua consolă revoluţionară de la Nintendo

După ce a revoluţionat piaţa odată cu lansarea „Wii”, producătorul japonez Nintendo a lansat săptămâna trecută, în America de Nord, noua generaţie de console.

Ca şi precedentul model, „Wii U” aduce o nouă serie de inovaţii, dar nu este lipsită de probleme.

Consola „Wii U” a fost lansată, la sfârşitul săptămânii trecute, în America de Nord, iar în Europa va ajunge pe 30 noiembrie. Aceasta va fi disponibilă în două versiuni, cu capacităţi de stocare diferit: Basic, cu 8 GB, şi Premium, cu 32 de GB. Primul model va fi comercializat la un preţ de 330 de euro (aproximativ 1.500 de lei). Varianta Premium va costa 380 de euro (aproximativ 1.700 de lei), iar pachetul va conţine în plus şi jocul „Nintendo Land”. Odată cu lansarea consolei, vor fi disponibile şi 21 de jocuri compatibile (26 în America de Nord), printre care se numără  “Call of Duty: Black Ops II”, „Batman: Arkham City” şi „FIFA 13”.

Controler revoluţionar

Principala noutate a consolei o reprezintă controllerul „Wii U GamePad”. Acesta nu seamănă deloc cu unul clasic, ci mai degrabă cu o tabletă sau consola portabilă Nintendo 3DS. În afară de clasicele butoane, controllerul este dotat cu un ecran tactil de 6.2 inchi, ce are o rezoluţie de 854×480. Acesta poate să dubleze imaginea de pe televizor, dar poate fi folosit şi ca ecran principal, în timp ce televizorul este folosit pentru altceva. Totodată, controllerul este dotat cu o cameră frontală, cu microfon, control pentru volum şi un LED pentru starea bateriei. De asemenea, cei de la Nintendo oferă, opţional, şi „Wii U Pro”, un controller similar celor folosite de PlayStation şi Xbox. Controllerul nu este singura noutate a consolei. Aceasta este primul model al companiei care suportă grafică Full HD, dar are şi Wi-Fi pentru conectarea la internet. Navigarea se va putea face printr-un browser propriu, în timp ce jocurile şi aplicaţiile vor putea fi cumpărate de pe magazinul on-line „Wii U eShop”. Nu în ultimul rând, „Wii U” mai vine şi cu „Miiverse”, o reţea socială a utilizatorilor acestei console.

 Spaţiu de stocare insuficient

Cumpărătorii consolei se vor lovi de o problemă chiar înainte de a o putea utiliza. Imediat ce este pornită pentru prima oară, consola necesită un upgrade de firmware care, potrivit presei de IT&C din SUA, durează până la două ore şi va ocupa din start aproximativ 2 GB din spaţiul de stocare. În cazul variantei de 8 GB, acest lucru înseamnă reducerea capacităţii de stocare a consolei, fapt care ne duce la cea de-a doua problemă. Într-un moment în care din ce în ce mai multe jocuri sunt disponibile în format digital şi necesită un spaţiu ridicat de stocare, o unitate de 8 GB sau de 32 GB este mult prea mică. Vestea bună este că poate fi mărită fie prin intermediul unui card SD de până la 32 GB, fie prin conectarea unui hard-disk extern prin USB, ambele variante însemnând cheltuieli suplimentare.

 100 de milioane de console Wii au fost vândute de producătorul Nintendo de la lansarea din 2006 şi până în prezent. 

330  de euro costă cea mai ieftină consolă „Wii U”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial