Vino să asculţi muzică de promenadă în Cişmigiu

În fiecare sâmbătă şi duminică, Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită în Parcul Cişmigiu la Stagiunea Muzicală Estivală.

 

Iubitorii muzicii de promenadă sunt aşteptaţi, până pe 25 septembrie, în Grădina Cişmigiu să asculte muzica de altădată. De 10 ani răsună, vara, în foişorul din Cişmigiu, concertele Stagiunii Muzicale Estivale, organizate de ArCuB, eveniment aşteptat cu interes de iubitorii genului. Publicul prezent se relaxează pe băncile din jurul chioşcului, uneori fredonează, câteodată dansează, dar de fiecare dată aplaudă. În acest an, programul include formaţii deja cunoscute şi aşteptate de bucureşteni. Zilele de 23 şi 24 iulie vor aduce pe scena din chioşc formaţiile de instrumentişti Brass Orchestra şi Polyphonic. Repertoriul celor două formaţii cuprinde partituri de referinţă din perioadele preclasică, clasică, romantică şi contemporană, muzică sacră şi pagini de divertisment. Vor interpreta lucrări de Bach, Haendel, Vivaldi, Gabrielli, Pergolesi, Mozart, Beethoven, Berlioz, Bizet, Ceaikovski, Verdi, Strauss, Wagner sau Enescu.  Seria de concerte începută în luna florilor va continua şi în august şi septembrie.

 

Dacă sunteţi nostalgici după vremurile de altădată sau pur şi simplu vreţi să vedeţi cum se cânta pe vremuri în Parcul Cişmigiu, trebuie să ştiţi că programul începe la ora 11:00 şi se termină la ora 13:00.

 

O tradiţie de peste 150 de ani
Încă de la jumătatea secolului XIX existau reprezentaţii în pavilioane amplasate în Grădina Cişmigiu. O mărturie a unui fost ofiţer al armatei austriece de ocupaţie în Principate datată din anii 1854-1856 spune că: „Primăvara, vara şi toamna, Grădina geme, din zori de zi până noaptea târziu, de plimbători care ascultă sunetele muzicii militare sau ale lăutarilor (…).”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial