Unde mergem la pescuit

Cei care vor să se relaxeze la o partidă de pescuit sau pur şi simplu să se distreze, alături de prieteni, în timp ce dau la peşte au la dispoziţie, atât în Capitală, cât şi în apropiere, numeroase bălţi „pline ochi” cu crapi, somni, bibani şi caraşi.

 

Pe Lacul Herăstrău, pescuitul sportiv se face, la mal, de la stăvilar până în dreptul insulei Trandafirilor. Există crapi şi caraşi între 600 g şi 4 kg, iar taxa pentru 12 ore este de 50 de lei, fiind admise patru lansete şi o undiţă. La terminarea partidei, cantitatea de peşte admisă este de 5 kg. Administratorii pot fi găsiţi la terasa Zefir, de pe malul Herăstrăului.

 

30 lei, pe Lacul 23 August
Pescarii pot prinde ştiucă, biban, crap, caras, roşioară mare, balos, caracudă şi somn şi în Lacul 23 August. Taxa este de 30 de lei/12 ore.

 

Ştiucă şi biban şi în Lacul Carol
Lacul a fost populat cu salontă, ştiucă, biban, crap şi caras. Se poate pescui de pe insula din parc de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00, iar taxa este de 100 de lei.

 

Peşti de 3 kg în Lacul Băneasa
Un alt lac preferat de pescari este Băneasa, localizat în spatele Casei Presei Libere. Se intră pe la Aleea Mateloţilor. Se pescuieşte doar de pe malul aflat vizavi de Facultatea Bioterra, iar pentru 12 ore, taxa este de 50 de lei. Un mare succes îl au „bombele” şi se poate prinde ciortănică de până la 3 kg.

 

Unde găseşti crapi imenşi
Cei care aleg Lacul Floreasca au la dispoziţie un bazin unde crapul trebuie eliberat şi un altul populat cu crapi extrem de mari. Taxa este de 50 lei/12 h pentru cei care aleg primul bazin, respectiv 100 lei/12h pentru cei care încearcă să prindă crapii imenşi.

 

Somni africani lângă Confort City
Lacul Vitan 3 se află la aproximativ trei kilometri de Târgul auto Vitan, în apropierea complexului rezidenţial Confort City. Aici pot fi pescuiţi crapi, caraşi, somni africani, salontă şi ciortănică. În plus, au fost amenajate foişoare şi există şi frigidere unde pot fi păstrate la rece băuturile. Taxa este de 30 lei/12 ore pentru cei care pescuiesc, dar eliberează captura şi de 70 lei/12 ore pentru cei  care vor să păstreze un crap sau un somn sub cinci kg şi caras fără limite. La baltă se poate ajunge cu maşina personală, pe Splaiul Unirii, dar şi cu autobuzele liniei 223.

 

Pleci cu 5 kg de peşte de la  Moara Vlăsiei 2
Renumit pentru cea mai mare densitate de crap din ţară, Lacul Moara Vlăsiei 2 se află la aproximativ 25 km de Capitală. Taxa pentru pescuit este de 60 lei/12 ore în regim  C&R  (prinde şi eliberează) şi de 100 de lei în condiţiile în care pot fi păstrate 5 kg de peşte.

 

Şalău, la 25 km de Capitală
Balta Baloteşti-Fieni este situată la 25 km de Bucureşti, pe DN1, şi este populată cu ştiucă, caras, crap şi şalău. Pentru 12 ore de pescuit, în urma cărora se pot reţine maximum 6 kg de peşte, doritorii trebuie să scoată din buzunare 80 de lei.

 

65 de lei, 12 ore la Periş
La aproaximativ 27 de km de Bucureşti, pe DN1, este localizată balta Periş. Aici pot fi prinşi ten, crapi şi caraşi. Taxa este de 65 lei/12 ore, iar pescarii pot opta între „prinde şi eliberează” şi „reţine ce prinzi” în limita a cel mult 5 kg.

 

Ce ofertă poţi prinde la Fundulea 2 Vişan
Cei care vor să pescuiască în timpul zilei la Fundulea 2 Vişan plătesc 60 lei/12h, iar cei care preferă să dea la peşte în timpul nopţii trebuie să scoată din portofel 100 de lei. Balta, situată în localitatea Fundulea, la 30 km de Bucureşti, este „plină ochi” de  caras, crap şi somn. Mai mult, după cinci partide de pescuit, administratorii bălţii te răsplătesc cu una gratis. Şi la Hobaia, unde se ajunge pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (km 30), se pot reţine maximum 10 kg de crap, caras şi cteno în schimbul a 150 lei/12ore.

 

La Moviliţa există şi grătar
Balta Moviliţa se află la 35 km de Capitală şi este populată cu  crap, ten, caras, fitofag, novac şi somn. Taxa este de 50 lei/12 ore şi se pot folosi cinci scule (undiţe şi lansete), iar peştele se reţine în limita a 10 kg. Totodată, crapul, tenul şi salonta sub un kg şi somnul, indiferent de greutate, se aruncă înapoi în apă. Există şi o terasă cu grătar care poate fi folosită de doritori. La baltă se ajunge pe DN2 (ieşirea prin Colentina), spre Urziceni.

 

Târgul SuperPescar, la Romaero
Între 29 august şi 4 septembrie, la Romaero Băneasa va avea loc Târgul SuperPescar. De luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, şi duminică, între 10.00 şi 16.00, bucureştenii pot găsi atât echipamente de pescuit şi vânătoare, cât şi ambarcaţiuni, îmbrăcăminte şi accesorii pentru camping.

 

Cât costă

 • Undiţă: 20-100 lei
 • Lansetă: 20-500 lei
 • Mulinetă: 20-300 lei
 • Rolă de gută 100m: 3-5 lei
 • Cârlige (set de 10 buc): 3-20 lei
 • Bambină: 2-4 lei
 • Plută: 3 lei-10 lei
 • Plumb: 10 lei/cutia
 • Minciog: 10-100 lei
 • Juvelnic: 15-70 de lei
 • Găleată: 7-15 lei
 • Scaun: 40-100 lei
 • Pufulete: aproximativ 6 lei
 • Mămăligă instant: 2-5 lei
 • Viermuşi: 1 leu linguriţa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

1 Comentariu

 1. Pe lacul 23 august am dat si eu la spinning si spre surprindere mea chiar a muscat de cateva ori, iar de la ceilalti amatori am auzit si povesti de salau la 3-4kg si carasei la sacosa. Fir intins si multumim pentru sugestiile de pescuit.

Lasa un comentariu


GetSocial