Vino să vezi farsa tragicomică a lui Hristo Boicev

Teatrul Metropolis vă invită sâmbătă, 8 septembrie, începând cu ora 19.00, să vă delectaţi cu un spectacol modern de un umor subtil şi percutant, cu replici acide de o poezie ce nu exclude cinismul.

În universul tragicomic creat de Boicev în “Spitalul comunal” ne descoperim propriile angoase şi speranţe. Îi recunoaştem pe nebunii lui Shakespeare, când comici, când tragici, într-un univers ce se află într-o continuă căutare a echilibrului şi identităţii.

Ne aflăm într-o lume unde situaţiile paradoxale devin comice tocmai datorită rupturii create între o speranţă iluzorie şi universul dur şi pragmatic al lumii în care trăim. În regia lui Felix Alexa, spectacolul îi aduce pe scenă pe Rǎzvan Vasilescu, Valentin Uritescu, Marius Manole, Adela Mărculescu, Paul Chiribuţă, Andrei Hutuleac, Raluca Aprodu, Andreea Vasile, Florentina Ţilea, Maria Junghietu, Alexandru China, Alex Ştefănescu, George Rotaru şi Cosmin Teodor Pană.

 

Un dramaturg de excepţie

Hristo Boicev este cel mai cunoscut şi apreciat dramaturg bulgar al zilelor noastre. Este autorul a peste 10 piese de teatru care au fost jucate de mai mult de 100 de ori în 40 de ţări din Europa, America, Asia şi Australia. Printre ultimele se numără ”Colonelul pasăre”, ”Orchestra Titanic” şi ”Spitalul comunal”.

 

Scriitorul a fost distins de ”British Council International Playwriting Awards” pentru cea mai bună piesă – ”Colonelul pasăre”, dar şi cu premiul ”Enrico Maria Salerno” pentru dramaturgie europeană.

„Spitalul comunal”, spectacol prezentat de Teatrul Metropolis

Autor: Hristo Boicev

Actori: Răzvan Vasilescu, Valentin Uritescu, Marius Manole, Marius Stănescu, Adela Mărculescu,

Paul Chiribuţă, Andrei Huţuleac, Raluca Aprodu, Andreea Vasile, Florentina Ţilea, Maria Junghietu,

Alexandru China Birta, Alex Ştefănescu, Georgian Rotaru, Cosmin Pană

Muzica: Ada Milea, Felix Alexa

Light design: Felix Alexa

Scenografie: Nina Brumuşilă

Regizor: Felix Alexa

Durata: 120 minute

Data: Sâmbătă, 8 septembrie, ora 19.00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial