Undercloud, un festival de teatru independent de orice

Festivalul de Teatru Undercloud, ajuns deja la cea de-a patra ediţie, strânge sub acelaşi “nor” 20 de producţii de teatru independent în Centrul Vechi al Capitalei.

 

Anul acesta, Undercloud se mută la Muse, Teatrul de pe Lipscani. Timp de aproape două săptămâni, de pe 29 august până pe 10 septembrie, în fiecare seară veţi putea urmări spectacole de teatru independent din Bucureşti, care se joacă în această stagiune în diverse spaţii neconvenţionale sau pe scenele teatrelor de stat. O să vă întâlniţi cu Maia Morgenstern, Cristi Iacob, Vlad Zamfirescu, Manuela Hărăbor, Anca Sigartău, Catrinel Dumitrescu, mulţi alţi actori consacraţi şi actori din generaţiile mai noi, tineri şi talentaţi.

 
Spectacole cunoscute, dar şi premiere
Pe scena Festivalului Undercloud vor defila spectacole de care aţi auzit, dacă nu le-aţi văzut deja, din care amintim “American Buffalo”, în regia lui Cristi Juncu, “Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, în regia Marianei Cămărăşan şi Alexandrei Penciuc, sau “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, regia Chris Simion. Avem parte şi de o surpriză în ultima seară de festival: premiera “O femeie singură”, recital al Maiei Morgenstern în regia lui Marcel Stanciucu.

 

Teatrul independent nu înseamnă ruperea de teatrul clasic
Conceptul acestui festival, ai cărui producători sunt Compania de teatru D’Aya şi Teatrul Undercloud, este de a  promova publicului mişcarea de teatru underground, independent sau alternativ. Aceste adjective nu înseamnă decât teatru neinstituţionalizat, nu o negare a teatrului clasic, aşa cum se mai crede uneori. Teatrul independent nu ţine neapărat de forma de prezentare, ci de o formă de organizare. Înseamnă artişti tineri sau deja consacraţi care doresc să îşi producă propriile spectacole, doresc să îşi transmită ideile fără constrângeri creatoare. Deşi adesea apar altfel de constrângeri, cum ar fi lipsa unui spaţiu de desfăşurare sau a banilor, la Undercloud veţi vedea producţii care au reuşit să treacă peste aceste aspecte şi vă prezintă subtil, brut, direct, delicat sau emoţionant poveştile lor.

 

Spectacole incluse în Festivalul Undercloud:
“Te iubesc! Te iubesc?”, “Autobahn”, “Cum m-am lăsat de gândit. Mic tratat pentru intelectualii epuizaţi”, “Cada cu picioare”, “Amalia respiră adânc”, “Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, “Ce ne spunem când nu ne vorbim”, “American Buffalo”, “One Woman Magic Show”, “Un exerciţiu de Commedia dell’Arte”, “9 grade la Paris”, “Copiii răi”, “Fitness”, “Declar pe propria răspundere”, “7 zile din viaţa lui Simone Labrosse”, “Nişte fete”, “Fata cu cărămida-n gură”, “Fetele grase câştigă întotdeauna”, “Bullets over Lipscani” şi premiera “O femeie singură”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial