Seară de „Poker” la Comedie

Sâmbătă seara, de la ora 19.00, Teatrul de Comedie vă invită la un spectacol despre cei care, ghidaţi de propriile interese, fac de obicei cărţile în viaţă. Cu un text de Adrian Lustig şi în regia lui Alexandru Tocilescu, „Poker” se anunţă şi în această stagiune un succes de casă.

 

Publicul român se dă în vânt după personaje colorate şi corupte, îmbârligate într-o intrigă pur românească. Adrian Lustig a imaginat (sau preluat din realitatea imediată) pentru noi o lume cu valori profund răsturnate, cu jocuri de putere care sfidează bunul-simţ şi dreptatea.

 

Personaje-tipar
Titel (George Mihăiţă) este un om de afaceri cu ambiţii politice care speră ca “sponsorizările” sale bine ţintite să îi aducă un fotoliu de politician. Un prieten bun de-al lui, chirurgul Horia (Vladimir Găitan), este genul de doctor care şi-a uitat jurământul şi nu se mai deranjează să apară la operaţii decât pentru cumetri sus-puşi. Un alt personaj “caracteristic” este un senator corupt (Valentin Teodosiu), care îşi iubeşte imunitatea, puterea şi influenţa. Iubita sa, Monica (Simona Stoicescu), îl adoră atât timp cât poate să-i facă şi ei o situaţie, un post de prezentatoare TV.

 
Chintă roială la succesul înregistrat
De la data premierei, din 17 aprilie 2004, “Poker” s-a jucat seară de seară cu casa închisă. “De vină” pentru acest succes la public pot fi mai mulţi factori: distribuţia de zile mari (George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan şi Simona Stoicescu), regia semnată de Alexandru Tocilescu sau subiectul în sine al piesei de teatru, o satiră la situaţia politică şi socială din România zilelor noastre. Acest succes l-a determinat şi pe Sergiu Nicolaescu să ecranizeze piesa de teatru, în 2010.

 
 “Spectatorul, păţit, întreabă la casă: E o comedie la care se râde? Chiar asta e întrebarea.”  - Adrian Lustig, autorul piesei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial