Radu Beligan revine cu „Egoistul” la TNB

Spectacolul, ce are la activ sute de reprezentaţii susţinute cu casa închisă, revine pe scena de  la TNB, Sala Amfiteatru, sâmbătă şi duminică, de la ora 20.00.

 

Noua punere în scenă a piesei reprezintă, cu siguranţă, o sursă de relaxare şi bună dispoziţie pentru toţi cei care se vor afla în Capitală şi vor opta pentru o seară în care umorul exploziv este garantat.  Pe lângă Radu Beligan – maestrul scenei teatrale româneşti, prezent atât în postura de actor, cât şi în cea de regizor, distribuţia „adăposteşte” artişti de calibru precum Damian Crâşmaru, Silviu Biriş, Medeea Marinescu, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Mihai Niculescu şi Lamia Beligan.

 

Jean Anouilh, sub chipul maestrului Radu Beligan
Piesa biografică, adaptată de Beligan în colaborare cu Liviu Dorneanu, va arăta publicului o viziune lucidă, puţin cinică, despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, egoism şi generozitate şi, nu în ultimul rând, despre teatru şi dramele lui contemporane. Un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnită vor domina întregul spectacol care a marcat finalul de carieră a unuia dintre cei mai jucaţi dramaturgi ai secolului XX. Textul a pornit de la ultima piesă pusă în scenă de Jean Anouilh, în 1981. Personajul principal este Leon, un autor de texte dramatice ajuns la bătrâneţe. În jurul său, soţia, copiii, amanta şi prietenii din copilărie îşi dispută locurile pentru actul de moştenire. Însuşi dramaturgul francez a arătat de-a lungul vieţii sale o disponibilitate ieşită din comun pentru adaptarea pieselor semnate de autori celebri.

 

De unde poţi achiziţiona biletele?
Fiind unul dintre cele mai solicitate spectacole ale Naţionalului bucureştean, biletele pot fi cumpărate numai de la agenţia de bilete a teatrului, fiind limitat la patru pentru fiecare cumpărător.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial