Radu Beligan joacă „Egoistul” la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”

Vreţi să trăiţi o seară memorabilă, în compania unui mare actor român? Sunteţi invitaţi joi, 3 mai, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, unde se pune în scenă „Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

 

Piesa îl prezintă pe Radu Beligan în pielea personajului Leon Saint Pe, alături de Damian Crâşmaru, Silviu Biriş, Medeea Marinescu, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Mihai Niculescu, Marin Moraru, Mihai Fotino şi Lamia Beligan.

 

Se joacă din 2004 cu casa închisă
Radu Beligan a regizat spectacolul, traducând şi adaptând, împreună cu Liviu Dorneanu, ultima piesă scrisă de Jean Anouilh, „Le Nombril”, denumind-o „Egoistul”. Premiera a avut loc în noiembrie 2004 şi, de atunci, toate reprezentaţiile se desfăşoară cu casa închisă. Radu Beligan are, fără îndoială, ce să spu¬nă audienţei, căci l-a cu¬nos¬cut pe Anouilh. Cu atât mai mult cu cât, în urma întâlnirii cu marele dramaturg, acum vreo 30 de ani, marele actor a dat naştere în 2004 acestui spectacol, la Amfiteatru.
Radu Beligan este un actor cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, iar pe 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București. Într-un interviu făcut public, maestrul şi-a exprimat opinia faţă de ultima piesă a lui Jean Anouilh, susţinând că autorul ştia că va muri.

 

„Este opera unui om care ştie că va pleca şi ne înfăţişează viziunea lui asupra lumii contemporane, o viziune lucidă, puţin cinică despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, despre egoism şi generozitate şi… nu în ultimul rând, despre teatru şi dramele lui contemporane”, a mărturisit Radu Beligan.

 

Biletele pentru spectacol costă între 16 şi 50 de lei şi pot fi achiziţionate de la agenţia teatrului.

 

Decorat de preşedinte
Pe 1 decembrie 2008, Radu Beligan a fost decorat de Traian Băsescu, în semn de apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba culturii şi ştiinţei româneşti, dar şi pentru că a promovat valorile româneşti în lume. Actorul a primit Ordinul Naţional „Steaua Romaniei” în grad de Mare Cruce.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial