,,Purificare” sau cât de puţin ne pasă de fapt

Sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, la TNB (Sala Atelier) are loc premiera spectacolului ,,Purificare”, o expunere despre valoarea moralităţii în ziua de azi.

 

Ne place senzaţionalul. Atât de mult încât uităm adeseori de propriile suflete. Într-o societate care caută vinovaţii doar ca titlu mare de ştire sau doar ca subiect „senzaţional” ce trece în derizoriu după ultima pauză publicitară, indivizii au început să-şi piardă reperele. Jacek (Adrian Titieni) este un scriitor care comite o faptă îngrozitoare. Dar fără o forţă exterioară care să-i blameze acţiunile, e ca şi cum nu s-ar fi întâmplat. Mai mult, şi atunci când vinovatul caută plenar iertarea celor din jur, nu o primeşte. Şi nu pentru că nu ar putea să-l ierte, ci pentru că doar îl aud, nu îl şi ascultă. Pauză de publicitate.

 

Distribuţie importantă
Jacek şi Monika sunt un cuplu perfect, în public măcar. Medeea Marinescu este o foarte convingătoare soţie pozitivă, încercând să se convingă măcar pe ea că totul e aşa cum trebuie. Delirul provocat de fapta soţului ei este bine gradat şi susţinut de Adrian Titieni, ca şi partiturile vecinilor, Mihai Călin şi Ilinca Goia. Florentina Ţilea este foarte puternică în rolul machieuzei de televiziune care doreşte avansarea materială prin orice mijloace.

 

Autor: Petr Zelenka
Prezentat de: Teatrul Naţional “I.L. Caragiale”
Data: 15 şi 16 octombrie, ora 19.00
Regie: Alexandru Dumitru Mâzgăreanu
Distribuţie: Adrian Titieni, Medeea Marinescu, Afrodita Androne, Vitalie Bichir, Brânduşa Mircea, Armand Calotă, Lamia Beligan, Mihai Călin, Ilinca Goia, Florentina Ţilea, Tomi Cristin, Marcelo Cobzariu, Vlad Roşu, Natalia Călin, Alina Mihai, Iulia Feraru, Vlad Trifaş, Alexandru Ştefănescu, Vlad Drăgulin, Anda Tomoşanu, Bianca Popescu, Oana Cristina Puşcatu, Ana Maria Maier, Alexandra Vrabie, Cosmin Pană, Lucian Ionescu, George Rotaru
Scenografie: Andrada Chiriac
Muzica: Alexandru Suciu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial