Pentru cei care nu mai cred în miracole

Vineri, 8 iunie, începând cu ora 19.30, sunteţi aşteptaţi să vedeţi punerea în scenă a unui text dramatic în patru acte, care a înregistrat un succes răsunător de-a lungul timpului atât pe scenele bucureştene, cât şi pe cele din străinătate.

 

Comedia clasică a lui Ciprian George este un amestec de satiră, idealism şi gravitate. Eroul, Chirică, un arhivar modest, este acel personaj care continuă să creadă în ceea ce, în aparenţă, pare imposibil. Mistuit de pasiunea pentru cai, acesta decide să-şi cumpere un cal de curse, o gloabă amărâtă, în ciuda faptului că va ajunge bătaia de joc a unui întreg oraş. Însă dorinţa lui Chirică, de a scăpa de condiţia sa de umil funcţionar, este mai perdantă decât orice umilire, aşa că decide să-şi pună toate speranţele în mârţoagă şi parcurge cu stoicism drumul pe care şi l-a ales. Rămâne fără casă, soţia îl părăseşte, vecinii îl huiduiesc, însă Chirică rămâne nemişcat în faţa acestor încercări, iar eforturile sale dau roade. Loiala mârţoagă reuşeşte, într-un final, să câştige marele concurs. Astăzi, într-o lume care nu mai crede în miracole, dar care are atâta nevoie de ele, eroul lui George Ciprian e simbolul umanităţii umilite, însă învingătoare prin forţa unui destin exemplar, iar gloaba sa, cu încheieturile la fel de elastice ca la premiera din 1927, continuă să ne tulbure.

 

„Omul cu mârţoaga”, spectacol prezentat de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”
Autor: George Ciprian
Actori: Daniel Badale, Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Monica Davidescu, Raluca Petra, Marius Bodochi, Andrei Finţi, Mihai Verbiţchi, Bogdan Muşatescu, Ion Ionuţ Ciocia, Magdalena Cernat, Amalia Ciolan, Ştefan Velichiu, Petru Cuncea, George Enescu, Daniel Apostol, Laurenţiu Andronescu, Mihai Bunea, Petrică Constantinescu, Nicolae Ciungu
Muzică: Vlaicu Golcea
Mişcare scenică: Mălina Andrei
Scenografie: Ştefania Cenean
Regizor: Anca Bradu
Preţul biletelor: 40 lei şi 16 lei (elevi, studenţi, pensionari)
Durata spectacolului:    două ore şi 10 minute

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial