O poveste despre părinţi, copii şi… Dumnezeu

Teatrul din Calea Victoriei revine în atenţia publicului, joi seară, de la ora 21.00, cu “Dumnezeul de a doua zi”, de Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga.

Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu interpretează o succesiune de monoloage care alcătuiesc viziunile protagoniştilor asupra propriei poveşti de dragoste. Rezultatul: un text comic şi dramatic în acelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne. Mai exact, ”Dumnezeul de a doua zi” este  un spectacol a cărui poveste guvernează în jurul părinţilor şi al odraslelor lor, un spectacol care, deşi poate părea prea dur, descrie perfect tabloul unor familii cu personaje denaturate care provoacă suferinţă, poate absurd de normal pentru  societatea de astăzi. Mimi Brănescu reuşeşte să captiveze publicul chiar de la primele replici ale persoanjelor, lipsite de altfel de pateticul specific unor astfel de poveşti. „Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei poveşti de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societăţii româneşti de azi sau ca o invitaţie la o meditaţie asupra sensului dimineţilor de a doua zi (pentru că, nu-i aşa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o nouă bună dimineaţă)” (Claudiu Goga).

De unde procurăm biletele

Tichetele sunt  disponibile în reţeaua Vreau Bilet, la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, Librăria Eminescu, EuroGSM – Bucureşti Unirii (Unirea Shopping Center – aripa centrală) sau on-line, pe vreaubilet.ro pentru comenzi cu livrare prin curier. Preţul unui tichet este în valoare de 30 de lei.

8 septembrie 2009 este data la care a avut loc premiera spectacolului „Dumnezeu de a doua zi”.
 

„Dumnezeu de a doua zi”, spectacol prezentat de Teatrul Act

Autor: Mimi Brănescu

Loc: Clubul Ţăranului

Actori: Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu

Scenografie: Ştefan Caragiu

Regizor: Claudiu Goga

Durata: 1h 25min

Data: Joi, 6 septembrie, ora 21.00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial