La TNB se joacă „Dineu cu proşti”

Dacă vreţi să vă distraţi şi să uitaţi de griji, nu rataţi piesa “Dineu cu proşti” de la Teatrul Naţional din Capitală. Spectacolul are loc joi seară, de la ora 20.00.

Piesa este în regia lui Ion Caramitru şi îl are în distribuţie pe maestrul Horaţiu Mălăele. “Dineu cu proşti” este o comedie ce are ca temă… prostia. Povestea se învârteşte în jurul lui Pierre Brochant, un om cu stare, care împreună cu prietenii săi pun la cale un joc: în fiecare săptămână organizează o masă la care fiecare invită cea mai proastă persoană pe care o găseşte. La final, analizează seara şi stabilesc câştigătorul. Pierre (Ion Caramitru) este convins că va câştiga datorită invitatului său, François (Horaţiu Mălăele). Hazardul intervine, Pierre rămâne acasă cu François şi ratează dineul din cauza unei dureri de spate. Seara devine un adevărat coşmar atunci când François încearcă să aibă grijă de el, cauzându-i şi mai multe probleme. Din distribuţie mai fac parte Medeea Marinescu şi Alexandru Bindea.

Filmul, vizionat de nouă milioane de francezi

Scenariul este scris de Francis Veber, regizor, dramaturg şi scenarist francez care a debutat, în anii ’70, cu comedii de genul farsă. A colaborat cu regizorul Edouard Molinaro pentru „L’Emmerdeur” (1973), în care i-am văzut pe Jacques Brel şi Lino Ventura. Cu acelaşi succes se joacă, în acelaşi an, „Le Magnifique”, cu Jean Paul Belmondo. În 1998 a avut un mare succes internaţional cu „Le diner de cons”/”The Dinner Game”/”Dineu cu proşti”. Pentru acest film, vizionat de peste nouă milioane de francezi, realizat după comedia scrisă de el în 1993, Veber a fost nominalizat la Premiul César pentru cel mai bun regizor, şi a primit trofeul pentru cel mai bun scenariu. Jacques Villeret (interpretul lui François Pignon) a fost premiat pentru cel mai bun actor, iar Daniel Prévost, cel mai bun actor în rol secundar. Aşadar, nu rataţi o piesă excepţională cu o distribuţie de zile mari.

70 de ani a împlinit Ion Caramitru pe 11 martie.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial