,,Divorţul de aur” o readuce pe Tamara Buciuceanu pe scenă

Marţi, de la ora 20.00, sunteţi invitaţi la un spectacol extraordinar la Palatul Copiilor ce îi are în rolurile principale pe Tamara Buciuceanu-Botez şi pe Sorin Frâncu.

 

Piesa reprezintă o punere în scenă în manieră realistă şi retrospectivă a itinerarului vieţii de cuplu, drum presărat atât cu amintiri plăcute, cât şi cu momente tensionate, ultimele – rod al frustrărilor nemărturisite şi al banalităţilor cotidiene care rutinează cuplul.

 

Comedie de mare succes

,,Divorţul de aur”, după un text scris de Nae Coşmescu şi Sorin Petrescu, intră în rândul comediilor cu morală, apreciate cu sute de aplauze de nişa iubitorilor de teatru.Cei doi protagonişti, Tarsiţa, fostă actriţă de operă, şi Spirache Piteşteanu, fost instrumentist, dar niciunul strălucit în meserie, sunt acum pensionari. Noaptea de dinaintea aniversării celor 50 de ani de căsnicie este un prilej pentru a devoala cele două poveşti.

 

Două povești intercalate

Prima este cea adevărată – sau cea de faţadă, depinde cum priveşti –, romantică şi nesfârşita poveste de dragoste a doi oameni care sunt gata să-şi reînnoiască jurămintele după jumătate de secol. S-au obişnuit unul cu altul, îşi acceptă micile defecte, îşi respectă tabieturile, se ajută. Cel mai important, nu-şi pot imagina viaţa unul fără celălalt, iar singurătatea este sinonimă cu sfârşitul. A doua poveste, visul Tarsiţei, este divorţul. Cuplul din vis este unul anecdotic, cei doi se urăsc, dar le este frică să plece unul de lângă celălalt. S-au acceptat ca răul cel mai mic pentru că le-a fost frică de singurătate şi au acumulat frustrări şi neîmpliniri care răbufnesc după 50 de ani în decizia de a divorţa.

 

Tamara Buciuceanu face un rol spectaculos
Piesa înregistrează un succes mare la public, pentru că artista deţine secretul unui farmec aparte. Textul “Divorţul de aur” a fost scris pentru Tamara Buciuceanu Botez şi, desigur, pentru partenerul ei de joc, actorul Sorin Frâncu, directorul Teatrului din Focşani. Fără îndoială, actriţa este piesa de rezistenţă a montării, dar textul e construit în aşa fel încât cele două personaje nu pot fi separate câtuşi de puţin. Preţul biletelor este 60 de lei şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Palatului Copiilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial