De veghe la… „Uzina de plăceri SA”

Teatrul ,,Nottara” găzduieşte, duminică, 23 septembrie, o nouă reprezentaţie a spectacolului „Uzina de plăceri SA”, de Valentin Nicola, într-o variantă scenică semnată de Alexandru Berceanu.

După un scenariu scris de Ina Isbăşescu, spectacolul prezintă viaţa monotonă a unor oameni singuri care îşi intersectează din întâmplare destinele, inventând prin joacă o realitate alternativă, un univers paralel, pentru a trece mai uşor peste greutăţile de zi cu zi.

Tineri şi bătrâni deopotrivă, aceştia întemeiază, în spaţiul unei garsoniere vechi, o comunitate extravagantă şi autentică, al cărei lider este un june cu stofă de „furios”.

Personajele piesei sunt împrumutate din celebrul roman „De veghe în lanul de secară”, semnat de scriitorul american J. D. Salinger, numai că „starea de veghe” a eroilor noştri este alterată de actualitatea în care trăiesc. Penibilele sloganuri publicitare sau liniile telefonice erotice sunt doar câteva dintre elementele „profunde” care construiesc micul univers al personajelor. „Relaţiile lor au o delicateţe şi o solidaritate discretă, cu toate că se detestă, se urăsc, dar nu mai pot trăi separat. Personajele lui Valentin Nicolau au poezie şi un umor ascuns…”, scrie Dan Puican. Producţia „Uzina de plăceri SA” aduce în faţa publicului actori precum Virgil Ogăşanu, Crenguţa Hariton, Dan Bordeianu şi Lucian Ghimisi. Succesul întregii distribuţii vine, de altfel, din asumarea completă a problematicii personajelor şi din fineţea construirii situaţiilor. Pe scurt, un spectacol care nu trebuie ratat. Piesa se va juca în Sala „Horia Lovinescu”, iar preţul unui bilet este de 26,50 lei.

 

“Uzina de plăceri SA”, spectacol prezentat de Teatrul “Nottara”

Autor: Valentin Nicolau

Actori: Bătrânul – Virgil Ogăşanu

Telefonista – Crenguţa Hariton

Vizitatorul – Dan Bordeianu

Regizor: Alexandru Berceanu

Data: Duminică, 23 septembrie, ora 19.00

16 octombrie 2002 este data la care a avut loc spectacolul „Uzina de plăceri SA”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial