“Ca la noi, la nimenea!”, ni se spune la „Tănase”

Din repertoriul scenelor bucureştene nu lipseşte premiera estivală de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.  Cu un titlu sugestiv, se pare că “Veselia nu-i în criză!” nici pentru artişti, nici pentru public.

 

Am ales spaţiul de joc din Herăstrău (Teatrul de Vară), într-o duminică seara, pentru a vedea noua producţie. Mi-a plăcut ideea de spectacol în aer liber, într-un amfiteatru. Încă de la ora 19.00, publicul începuse să apară, şi în număr mare chiar. Am observat că teatrul de revistă atrage mai ales nostalgicii genului, dar şi tineri care doresc, probabil, să cunoască specificul său. M-am îndreptat spre locul meu (de fapt, impropriu spus “al meu”, deoarece locurile sunt la liber) şi am aşteptat, pe un fundal muzical live foarte simpatic, să înceapă show-ul. Fără întârziere, la ora 20.00 am fost întâmpinaţi de baletul teatrului şi de amfitrionii Nae Alexandru şi Cristian Simion, care ne-au invitat în convenţia spectacolului.

 

Muzică şi scheciuri amuzante
După tradiţia revistei, am putut urmări multe momente comice, fără legătură aparentă între ele, presărate cu intervenţii muzicale, dans şi acrobaţii. Fără a vă strica plăcerea de a descoperi singuri spectacolul, îmi permit să menţionez câteva scheciuri sau momente care mi-au atras atenţia. De exemplu, sceneta muzicală cu Liliana Mocanu alături de Valentina Fătu şi Anamaria Donosa, în care îl deplâng pe Dobrică, amantul tuturor care a murit şi a lăsat haos în testamentul său. De altfel, Liliana Mocanu mai are câteva apariţii muzicale foarte bine susţinute. Deşi prima apariţie a lui Alin Gheorghişan nu a fost foarte reuşită, a stârnit mai apoi aplauzele meritate ale publicului cu un travesti amuzant.

 

Spectacol muzical – umoristic de: Octavian Sava, Mihai Maximilian, Adrian Lustig, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru

Regia: Biţu Fălticineanu, Scenografia: arh. Theodora Dinulescu. Aranjamente muzicale: Dan Dimitriu

Distribuţie: Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, Adriana Trandafir,  Alexandru Lulescu,  Valentina Fătu Liliana Mocanu, Anamaria Donosa, Cristian Simion,Nae Alexandru

Cântă: Daniela Cristea, Alin Gheorghişan, Radu Ghencea

 Moment acrobatic: TATIANA  FECIORU

 Număr  aerian  trapez:  Duo DINICĂ

Cu: Ansamblul de Balet al Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”

Solişti: Oana Popovici, Ligia Judeanu, Edy Chiriţescu, Vali Roşca

Coregrafia : Cornel Popovici

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial