Bluff pe scenă sau realitatea de zi cu zi?

Teatrul de Comedie prezintă duminică, de la ora 19.00, “Poker”, de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu. Este o satiră politică centrată pe trei oameni corupţi, desprinşi din societatea zilelor noastre.

 

Spectacolul se concentrează pe povestea a trei prieteni cu tipologii reprezentative pentru societatea actuală. Astfel, piesa este „binecuvântată” cu Titel Pangică (George Mihăiţă), un om de afaceri cu ambiţii politice care speră ca “sponsorizările” sale bine ţintite să îi aducă funcţia la care visează. Un prieten bun de-al lui, chirurgul Horia Vrabete (Vladimir Găitan), este genul de doctor care şi-a uitat jurământul şi nu se mai deranjează să apară la operaţii decât pentru cumetri sus-puşi. Însă nu este singura „calitate” a lui Vrabete. Pentru a-şi mai umple puţin viaţa sau, mai bine spus, buzunarele, el obişnuieşte să ia şpagă pentru operaţiile pe care le face. Un alt personaj “caracteristic” este senatorul corupt (Valentin Teodosiu) care îşi iubeşte imunitatea, puterea şi influenţa. Iubita lui, Monica (Simona Stoicescu), îl adoră atât timp cât poate să-i facă o plăcere: să-i obţină un post de prezentatoare TV.

 

Chintă roială la succesul înregistrat
De la data premierei, 17 aprilie 2004, “Poker” s-a jucat seară de seară cu casa închisă. “De vină” pentru acest succes la public pot fi mai mulţi factori: distribuţia de zile mari (George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan şi Simona Stoicescu), regia semnată de Alexandru Tocilescu sau subiectul în sine al piesei, o satiră la situaţia politică şi socială din România zilelor noastre. Acest succes l-a determinat şi pe Sergiu Nicolaescu să ecranizeze piesa de teatru în 2010.

 

„Poker”, spectacol prezentat de Teatrul de Comedie
Autor: Adrian Lustig
Distribuţie: George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Simona Stoicescu
Costume: Anca Răduţă
Decor: Puiu Antemir
Muzica: Gabriel Bassarabescu
Coregrafie: Andreea Căpitănescu
Regizor: Alexandru Tocilescu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial