“Micul Prinţ”, pe scena Odeonului

Una dintre cele mai provocatoare poveşti din secolul XX este gata să fascineze publicul bucureştean într-o nouă montare semnată de Carmen Lidia Vidu pentru Teatrul Odeon.

 

Povestea filosofică pe care o ştiu cei mai mulţi dintre noi va fi prezentată publicului larg, sâmbătă, de la ora 19.30. „Micul Prinţ” nu este doar un simplu spectacol, ci şi povestea parabolă “a unui om care îşi confesează cu regret singurătatea”. “Cândva, am simţit mare nevoie să montez «Micul Prinţ», nu mai ştiu exact motivele, dar sunt sigură că mă identificam cu cineva din poveste. Şi am tot încercat să transform povestea în teatru, dar nu am reuşit niciodată. Nu de mult timp, o prietenă foarte specială mi-a spus că Odeon este cel mai elegant teatru pe care l-a văzut şi mi-a recomandat să montez aici un spectacol. Am ales «Micul Prinţ» fiindcă este cea mai elegantă poveste pe care o cunosc”, spune Carmen Lidia Vidu.

 

Istorie de aproape şapte decenii
Scriitorul francez Antoine de Saint-Exupéry (29 iunie 1900 – 31 iulie 1944) este cunoscut mai ales pentru această poveste, chiar dacă reprezintă singura sa carte care nu a pornit de la experienţe autobiografice. Saint-Exupéry a scris “Micul Prinţ” în New York şi Asharoken, în a doua jumătate a anului 1942. În anul următor, una dintre cele mai vândute cărţi pentru copii devine o poveste în care adulţii îşi recunosc inocenţa pe care poate nu mai au destul curaj să o accepte.

 

“Micul Prinţ”, spectacol prezentat de Teatrul Odeon
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Actori: Alexandru China-Birta, Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Niţu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Pavel Bartoş, Ioan Batinaş, Mircea N. Creţu, Laurenţiu Lazăr, Tudor Breazu
Traducător: Ioana Cantuniari
Scenografie: Constantin Ciubotariu
Operator: Neil Coţofeanu
Regizor: Carmen Lidia Vidu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial