„Poker” – o piesă despre bani, afaceri şi corupţie

Teatrul de Comedie prezintă vineri, de la ora 19.00, “Poker”, de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu. Este o satiră politică centrată pe trei oameni corupţi, desprinşi din societatea zilelor noastre.

 

Spectacolul lui Adrian Lustig a imaginat (sau preluat din realitatea imediată) pentru noi o lume cu valori profund răsturnate, cu jocuri de putere care sfidează bunul-simţ şi dreptatea.

 

Trei prieteni, trei tipologii reprezentative pentru societatea actuală
Titel Pangică (George Mihăiţă) este un om de afaceri care finanţează partide, dorind în acest fel să-şi facă intrarea în politică. Nici prietenul lui cel mai bun nu este mai prejos, Horia Vrabete, un chirurg fără conştiinţă care obişnuieşte să ia şpagă pentru operaţiile pe care le face. Tabloul este completat de un alt personaj “caracteristic”-senatorul corupt (Valentin Teodosiu) care îşi iubeşte imunitatea, puterea şi influenţa. Politicianul, combinat cu o moldoveancă, dornică să-şi facă şi ea o situaţie, îşi invită prietenii la o partidă de poker, că de… ”cine se aseamănă se adună”.

 

Filmul lui Sergiu Nicolaescu, o reuşită adaptare
Piesa se joacă de opt ani având casa închisă. Spectacolul are un succes nebun la public pentru că este inspirat din realitate. „Personajele sunt rupte din societatea actuală, iar spectatorii vor regăsi cu siguranţă tipare prezente în societatea de azi”, a declarat Vladimir Găitan. Adaptarea pe marele ecran a celebrei piese îi aparţine regizorului Sergiu Nicolaescu. Filmul cu acelaşi nume i-a reunit în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan şi pe Jojo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial