„Doi pe o bancă”, la Teatrul Metropolis

 Sunteţi invitaţi să vedeţi, joi seară, începând cu ora 19.00, piesa „Doi pe o bancă”, în regia lui Emanuel Pârvu, avându-i în distribuţie pe Adela Popescu şi Mihai Bendeac.

“Doi pe o bancă” va uni, pe scena Teatrului Metropolis, sub îndrumarea regizorului Emanuel Pârvu, doi actori români îndrăgiţi, dar în acelaşi timp două vedete de televiziune foarte cunoscute. Adela Popescu şi Mihai Bendeac vor fi protagoniştii unei piese cu două personaje, scrisă de Aleksandr Ghelman, o poveste emoţionantă în care adevărurile se dezvăluie greu, dureros, cu intensitate. “Este vorba despre două destine ciudate, frânte, două destine tragicomice. Întâlnirea acestor destine începe cu machiaje puternice, cu minciuni mari şi, treptat, se ajunge la adevăr, la concret. Actorii pornesc de la haine multe şi ajung la haine puţine, aşa cum sunt ei cu adevărat”, a declarat Emanuel Pârvu, regizorul piesei.

Bendeac, în rol dramatic

Actorul nu va stârni de această dată hohote de râs, aşa cum obişnuieşte să facă personajele interpretate de-a lungul carierei sale în televiziune, ci va da viaţă unei situaţii care stârneşte întrebări. Cei doi actori vor da naştere unor momente intense pe scenă, unor mişcări violente şi sentimentului de aşteptare al unui adevăr care va transforma întreaga poveste. Pe măsură ce subiectul evoluează, decorul va fi transformat cu ajutorul luminilor pentru a reda schimbările apărute în complicata relaţie dintre personaje. Printre momentele intense care vor avea loc se numără şi o scenă de sărut pasional. Pentru a fi pus în scenă spectacolul, Adela şi Mihai au repetat aproximativ şase-şapte ore pe zi, timp de aproape o lună şi jumătate, până la premiera ce a avut loc anul trecut. Petrecând mult timp împreună, între cei doi s-a creat o relaţie strânsă, fapt confirmat şi de regizorul piesei. “S-au legat relaţii foarte strânse şi sper că timpul va demonstra că vor căpăta şi adâncime”, a declarat Emanuel Pârvu. Din echipa care a participat la realizarea acestei piesei fac parte şi Bogdan Spătaru, scenograf, Cassandra Bodron, designer, şi Corina Hera, make-up artist.

Tradusă în 30 de limbi

“Doi pe o bancă” este piesa unor tensiuni ascunse, aparent echilibrate. Urmărim, în fond, un joc al măştilor, o succesiune de confesiuni care echivalează cu încercarea celor două personaje de a crea porţi durabile care să-i lege, de a comunica efectiv. Piesa este un love story original despre doi oameni ale căror destine se intersectează, aparent din întâmplare, într-un parc, pe o bancă. Dar câte astfel de întâmplări amuzante, chiar ridicole, nu capătă pentru noi, adesea, chipul destinului? Mai ales când este vorba despre viaţa personală. Spectacolul a fost jucat în urmă cu câţiva ani la Teatrul „Nottara”, în rolurile principale regăsindu-se Catrinel Dumitrescu şi regretatul Emil Hossu. “Doi pe o bancă” este o piesă tradusă şi jucată în peste 30 de ţări. La un moment dat, în teatrele franceze s-a jucat pe şase scene concomitent.

1983  este anul în care a avut loc premiera piesei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial