„Căsătorie cu divorţ”

Vino duminică la Teatrul Evreiesc de Stat, începând cu ora 19.00, pentru a te delecta cu un spectacol pe cinste în regia lui Dan Tudor.

Textul este o fantezie comică ce ilustrează modul cum se aranjau căsătoriile în familiile evreieşti tradiţionale, precum şi bine-cunoscutele relaţii dintre soacră şi ginere. O tânără pereche, căsătorită recent, este hărţuită permanent de soacră în încercarea de a scăpa de ginere folosindu-se de influenţa pe care o are asupra fiicei sale. Rămâne de văzut cine învinge în cele din urmă: perseverenţa şi intrigile soacrei sau dragostea dintre cei doi tineri?  Din cauza anumitor înrudiri stilistice, poate, ca şi a faptului că amândoi umoriştii foloseau un pseudonim, despre Şalom Alehem s-a spus nu odată că ar fi un „Mark Twain evreu”.

De asemenea, ambii autori au scris deopotrivă pentru adulţi şi pentru copii şi au fost nişte apreciaţi conferenţiari itineranţi care au străbătut în lung şi-n lat Europa şi Statele Unite. În distribuţia spectacolului îi regăsim pe Marius Drogeanu,Viorica Bantaş, Mihai Ciucă, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Leonie Waldman Eliad, Mircea Drîmbăreanu, Nicolae Călugăriţa, Mircea Dragoman, Nicolae Predica şi Mirela Nicolau.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial