“Amalia respiră adânc”, la Teatrul Act

Spectacolul a intrat în repertoriul Teatrului Act în 2007, deşi a fost gândit, iniţial, ca un examen de licenţă.

Atât regizoarea Mariana Cămărăşan, cât şi actriţa Cristina Casian erau proaspăt absolvente ale UNATC, iar scenografa Alexandra Penciuc era încă studentă. Spectacolul s-a ridicat cu mult peste nivelul unuia de şcoală şi şi-a căpătat dreptul de a fi jucat într-un teatru profesionist. “Amalia respiră adânc” este un “one woman show”. Spectacolul urmăreşte destinul Amaliei, descendenta unei familii înstărite, dar obligate să renunţe la tot odată cu venirea la putere a regimului comunist. Cele şase vârste ale personajului sunt tot atâtea încercări disperate de a se integra într-o lume absurdă, dar mai ales de a reuşi să trăiască mai departe.

Amintirea vieţii de familie devine o peliculă din ce în ce mai subţire – un vis diluat de atmosfera sufocantă şi fără speranţă a cotidianul comunist, continuat straniu de o libertate postdecembristă nedreaptă şi incoerentă. Spectacolul Marianei Cămărăşan aduce în scenă în plan secund comunismul, printr-un subtil sound-design cu cântece patriotice comuniste din perioada respectivă şi cuvântările tovarăşului Ceauşescu.

 

Un spectacol sensibil, puternic, tânăr, despre lumea prin care am trecut şi de care încercăm cu disperare să ne desprindem.

Aşadar, sunteţi invitaţi vineri seară, de la ora 19.00, să urmăriţi o reprezentaţie emoţionantă, un “one woman show” cu Cristina Casian.

Tichetele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului Act. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial