Doroftei: „Lucian trebuie să câştige ca să îşi spele imaginea”

 

Meciul lui Bute cu rusul Denis Gracev reprezintă o cotitură în cariera pugilistului român.

Un eşec l-ar scoate din cărţile marilor meciuri, pe când o victorie i-ar relansa cariera şifonată după înfrângerea în faţa lui Carl Froch. Leonard Doroftei l-a încurajat pe Lucian şi le cere românilor să-i fie alături şi la greu, nu numai la bine.

 

 

Duminică la ora 4.00, Lucian Bute încearcă să îşi relanseze cariera după ce a pierdut centura cu diamante, în luna mai, în faţa britanicului Carl Froch. Acum, adversarul său, Denis Gracev, nu spune nimic ca şi nume, însă moralul contează cel mai mult în acest moment pentru român. Fostul campion mondial la profesionişti Leonard Doroftei ştie ce însemnătate are pentru Bute acest meci. „Va fi un meci greu, pentru că vine după o înfrângere nasoală (n.r. – în faţa lui Carl Froch), aşa cum a spus şi Bute. Dacă Gracev crede că poate să facă box de performanţă după atâţia ani de kickboxing, înseamnă că este bazat şi ştie ce face. Eu nu-l cunosc pe Gracev, nu am auzit de el. Aşa a hotărât Interbox. Să nu-l subestimăm pe Gracev, să aşteptăm meciul. Probabil rusul este în foame de succese şi e periculos cu asemenea boxeri. Eu cred că Lucian s-a pregătit foarte bine, ştie că după un meci pierdut următorul are doza lui de risc. Sper să fie frumos, să fie o relansare pentru cariera lui Bute”, a declarat Doroftei.

 

 

 Bute nu şi-a spus ultimul cuvânt

Chiar dacă s-a comentat că Doroftei l-a atacat sistematic pe Lucian din cauze subiective, „Moşul” se dezice de aceste păreri şi crede în continuare că „steaua” lui Bute încă nu a apus. „Lumea spune că, dacă va pierde acest meci, se va retrage din box. Eu nu cred în teoria asta, Bute va putea urca în continuare în ring. Problema e dacă va putea boxa în meciuri cu miză mică, burse de câteva mii de dolari. El s-a obişnuit să se bată, pentru centuri, pe sume de milioane de dolari. Poate nu mai merită efortul. Acum să aşteptăm meciul de duminică şi după aceea probabil că-şi va hotărî viitorul în boxul profesionist. Eu îmi doresc din tot sufletul să câştige acest meci şi să îşi spele imaginea. Eu sunt alături de el, nu am avut niciodată nimic cu el. Când mi-am spus părerea, am făcut-o ca unul care a boxat la nivel înalt şi cunosc şi eu acest fenomen. Nu am spus nimic din răutate sau cu invidie, cum tot crede lumea. Trebuie să fim alături de Lucian pentru că este român de-al nostru şi are nevoie de susţinerea românilor”, a încheiat „Moşul”.

Larouche crede în elevul său

Antrenorul românului, Stéphan Larouche, crede că Bute este capabil să redevină campion. „Am încredere deplină în elevul meu şi ceea ce face el cere curaj. A făcut aproape 80 de runde de meci la antrenamente, cu un adversar mare şi foarte puternic fizic (Andrew Gardiner). Gracev va dori să lovească tare şi să îl trimită pe Lucian în infern. Depinde de boxerul meu să se facă respectat”, a explicat Larouche. Pe de altă parte, Denis Gracev a declarat:. „Înainte de acest meci mi se spunea «Piratul». S-a terminat. Vreau să vă cer ceva: spuneţi-mi «Fiul lui Drago». Este prima dată când îmi apăr centura NABF la categoria semigrea. Nu a fost uşor să o obţin şi nu o voi ceda”.

„Am trecut prin momente grele. Am fost la pământ, dar m-am ridicat. Unii pot gândi că sunt terminat, dar îi asigur că Lucian Bute nu este terminat.” – Lucian Bute

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial