Sandu Boc: „Adrian Mutu trebuia băgat la pauza cu Olanda!”

 

Ultimele meciuri ale naţionalei din preliminariile pentru CM 2014 au lăsat un gust dulce-amar.

Vicepreşedintele LPF, Sandu Boc, arată cu degetul spre banca tehnică a tricolorilor, reproşându-i lui Piţurcă faptul că nu a început cu o altă formulă partida pierdută lamentabil cu „portocala mecanică”.

 

Fost jucător la Dinamo şi Rapid, oficialul LPF nu uită nici de meciul de luni seara dintre cele două formaţii, anticipând un succes al „câinilor roşii”.

Întâlnirile cu Turcia şi Olanda sunt deja istorie. Impresia generală este că bilanţul acestor partide ar fi mulţumitor, deşi rezultatul usturător din confruntarea cu batavii a creat răni care se vor vindeca foarte greu. Vicepreşedintele LPF, Sandu Boc, face o scurtă analiză a ultimelor întâlniri ale României în grupa D a preliminariilor CM 2014. „Meciul din Turcia a fost excelent pentru noi, la fel şi rezultatul. După ce au fost bătuţi cu 3-1 de Ungaria, înclin să cred că turcii nu mai sunt o forţă, cum au fost anii trecuţi. Olanda este clar favorită la locul 1 în grupă, iar noi ne vom bate cu ungurii pentru locul doi. Avem şanse, însă trebuie să fim foarte atenţi”, a declarat fostul internaţional.

„Pe Tătăruşanu mai bine îl angajăm portar la Ligă”

Dezastrul din partida cu Olanda putea fi evitat dacă echipa ar fi primit „sânge proaspăt”. „Unii fotbalişti care au jucat bine la turci au evoluat modest cu Olanda. Normal ar fi fost să fie foarte bine pregătiţi, pentru că toţi vin de la echipe bune. Lui Piţurcă pot să-i reproşez că nu a făcut două sau trei schimbări, să bage nişte jucători proaspeţi. De exemplu, la mijloc trebuia să înceapă meciul cu Costin Lazăr. Pe de altă parte, rămân la părerea mea că nu trebuie să lipsească din echipa naţională Mureşan, de la CFR, şi Sânmărtean, de la Vaslui. Sunt doi jucători foarte valoroşi. Una peste alta, în meciul cu Olanda am avut şi puţin ghinion, pentru că dacă ar fi intrat acea bară a lui Torje şi conduceam noi cu 1-0, altfel era rezultatul. Au mai fost şi gafele lui Tătăruşanu. Un coleg îmi spune că putem să-l angajăm portar la Ligă. Deci degeaba apără 10 mingi când ia un gol atât de stupid”, a continuat oficialul.

„Mutu o să-şi revină la valoarea lui”

Ca şi în partida cu Turcia, Adrian Mutu a fost introdus de Victor Piţurcă pe finalul confruntării cu „portocala mecanică”, realizările lui fiind departe de aşteptări. „Părerea mea este că Mutu o să-şi revină la valoarea care l-a consacrat. Nu ştiu dacă va mai juca exact cum o făcea înainte, dar este un fotbalist care creează panică în rândul adversarilor, indiferent din ce minut joacă. Numai prin numele lui este un jucător care ţine doi adversari în permanenţă după el. E un fotbalist periculos, imprevizibil şi cu o experienţă foarte mare. Eu, să fiu sincer, l-aş fi introdus la pauză pe Mutu”, a mai spus Sandu Boc.

„Dinamo este dornică să stea cât mai sus în clasament”

Fost jucător atât în Grant, cât şi în „Groapă”, Sandu Boc este de părere – înaintea derby-ului Dinamo-Rapid care va avea loc luni seară, de la 21.30, pe Arena Naţională – că atmosfera de la Dinamo este propice pentru o victorie împotriva giuleştenilor. „Eu zic că ambele echipe nu mai sunt ce au fost înainte. Şi Dinamo, şi Rapid vor juca la victorie pentru că un meci egal nu o avantajează pe nici una dintre ele. Eu înclin să cred că Dinamo o să câştige pentru că am fost la ultimul lor meci, de la Mediaş, şi am văzut care este atmosfera din sânul echipei. Sunt dornici să stea cât mai sus. La Rapid e o situaţie cam incertă, cu discuţii, probleme care, din păcate, nu se mai termină. Sabău e contestat de galerie, de unii jucători, sunt ceva datorii financiare pe care le au, deci asta nu e o atmosferă bună. Cred, aşadar, că Dinamo va avea câştig de cauză”, a încheiat Sandu Boc.

„La Rapid  e o situaţie cam incertă, cu discuţii, probleme care, din păcate, nu se mai termină.” – Sandu Boc

 „Înclin că cred că Dinamo o să câştige derby-ul cu Rapid.” -  Sandu Boc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial