Patru mituri despre relaţiile de cuplu

 Poveştile legate de relaţia perfectă sunt multe, iar de reguli nici nu mai vorbim.

 

Cert este că nu există o reţetă anume sau paşi de urmat care să te ajute să-ţi găseşti perechea potrivită, ci numai mituri. Iată o listă cu cele mai răspândite concepţii legate de dragoste şi parteneri ideali.

 

 

1. Extremele NU se atrag

Una dintre cele mai cunoscute idei este aceea că „extremele se atrag”. Surpriză, nu este adevărat! Există numeroase studii psihologice care arată că o relaţie de lungă durată depinde de punctele comune ale partenerilor, nicidecum de diferenţele majore dintre ei. De altfel, cum ar putea convieţui într-o relaţie două persoane care au aspiraţii, valori morale sau nivel de educaţie diferite. De asemenea, la fel de eroantă este şi concepţia potrivit căreia partenerul perfect ar fi copia noastră fidelă.

 2. Pasiunea nu este veşnică

Poate doar în filme sau romane de dragoste mai întâlnim pasiune veşnică. În lumea reală, relaţiile se confruntă cu certuri, discuţii şi multe alte probleme care, cu trecerea timpului, instalează o rutină, fluturaşii din stomac dispărând ca prin minune. Acest lucru nu înseamnă că relaţia este pe ducă, ci ajunge la un alt nivel la care flacăra pasiunii mai poate fi aprinsă atât timp cât ambii parteneri îşi doresc acest lucru.

 3. Este esenţial să ai încredere totală în partener

Primordial este să ai încredere în tine pentru ca mai apoi să-i acorzi încredere şi celui de lângă tine. Simţind ezitarea, nesiguranţa ta, sunt mari şanse ca partenerul/partenera să te trateze ca atare. Trebuie să ai în vedere faptul că nimic nu este static într-o relaţie, oamenii se schimbă, se transformă în funcţie de evenimentele ce au loc în viaţa lor.

  4. Majoritatea cuplurilor se destramă din cauza infidelităţii

Fals! Mai multe studii efectuate de psihologi au arătat că lipsa comunicării, în cazul unei astfel de situaţii, cauzează rupturi din relaţie. Acestea vin la pachet cu pierderea legăturilor intime şi apropiate dintre cei doi parteneri. Iar în cazul în care astfel de probleme nu sunt tratate corespunzător, apar nenumărate frustrări ce duc, într-un final, la despărţire.

 

„A iubi nu înseamnă a se privi unul pe celălalt, ci a privi împreună în aceeaşi direcţie.” – Antoine de Saint-Exupery

 72% din psihologi au susţinut că problema cea mai mare pe care trebuie să o rezolve cuplul  este legată de modul în care comunică.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial