Patru deserturi de vară

Vara nu este numai sezonul vacanţelor, ci şi al răsfăţului culinar. Aromele îmbietoare ale fructelor de sezon ne duc cu gândul la cele mai savuroase deserturi. Iată câteva sugestii de reţete dulci şi, totodată, revigorante.

 

Parfait cu piersici şi fructe de pădure

Ingrediente: o jumătate de cană de fructe de pădure, o piersică, ½ cană de iaurt îngheţat

Tăiaţi felii piersica, apoi puneţi jumătate din ea şi jumătate din fructele de pădure într-un pahar răcit. Adăugaţi iaurtul îngheţat şi deasupra aşezaţi fructele rămase.

 

Pepene galben cu îngheţată

Ingrediente: 1 pepene galben, 75 gr căpşuni, 300 gr îngheţată,
100 gr zahăr, 3-4 linguri de lichior şi 2-3 linguri de frişcă

Tăiaţi pepenele în două bucăţi egale. Apoi curătaţi-l bine de seminţe până rămâne de forma unui bol. Golul se va umple cu îngheţată, apoi introduceţi bucata de pepene la congelator pentru 15 minute. Tăiaţi căpşunile felii cât mai groase pe care, de asemenea, le veţi da la frigider, după ce au fost pudrate cu zahăr şi stropite cu lichior. După cele 15 minute, scoateţi pepenele şi ornaţi-l cu frişcă şi căpşuni.

Cireşe trase în ciocolată

Ingrediente: cireşe, 20 ml coniac, 250 g ciocolată neagră

Spălaţi bine cireşele şi nu le rupeţi codiţele, apoi lăsaţi-le să se usuce. Puneţi fructele într-un bol împreună cu băutura (coniacul) şi acoperiţi totul cu folie de plastic. Recipientul va sta la frigider pentru 15 zile, pentru ca cireşele să se macereze. Luaţi fructele şi lăsaţi-le pe un propsop de hârtie până când lichidul se va absorbi. Între timp, ciocolata, tăiată bucăţele, se va topi într-o cratiţă, la foc mic, amestecând continuu. Luaţi apoi fiecare cireaşă în parte şi înmuiaţi-o în ciocolata topită.

Tartă cu piersici

Ingrediente: 450-500 gr foitaj, 4 piersici, 2 linguri zahăr brun, 1 linguriţă scorţişoară, 3 linguri gem de caise, 4-5 linguri zahăr pudră

Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, spălaţi bine fructele, îndepărtaţi-le puful şi apoi tăiaţi-le în felii subţiri. Se pudrează cu scorţişoară şi zahăr.  Foitajul, în schimb, se va împărţi în 12 fâşii egale şi se vor tăia cercuri din el, pe care le veţi aşeza în forme speciale. Spaţiul din interior se va unge cu gemul de caise amestecat cu o linguriţă de apă caldă. Aşezaţi apoi fructele în bolul creat din foitaj şi acoperiţi-le tot cu gem de caise. Daţi-le apoi la cuptor pentru 20 de minute.

60 de calorii este valoarea nutrivită a unei felii de pepene galben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial