Noaptea de Halloween, un motiv în plus de petrecere

Weekendul se anunţă plin de evenimente dedicate Halloweenului, iar bucureştenii abia aşteaptă să-şi etaleze la petreceri şi concerte costumele care mai de care. Chiar dacă nu îmbrăţişează toate tradiţiile acestei sărbători, este un prilej în plus de distracţie.

 

Dacă e să stabilim la ce se pricep americanii cel mai bine, atunci vorbim despre promovare. Moş Crăciun, în costum roşu, şi Sf. Valentin, cu inimioare, au transformat irevocabil sărbătorile. Halloweenul nu face excepţie şi, chiar dacă e o sărbătoare originară din Europa, tot americanii au ştiut cum s-o facă distractivă. Nici nu mai contează semnificaţiile ei atunci când toată lumea petrece atât de bine.

 

Magazinele cu decoraţiuni şi costume au fost luate cu asalt de consumatorii români dornici să se pregătească pentru noaptea „tuturor sfinţilor”. S-au înregistrat mulţi cumpărători, dar comparativ cu anul trecut, de exemplu, numărul lor a rămas la fel. Cei mai mulţi doritori de articole de Halloween au fost copiii şi tinerii sau persoanele cu vârste până în 40 de ani.

 

Costume-vedetă
„Costumele de Spiderman sau Batman sunt cele mai căutate de copii. Femeile preferă costumele sexy de asistentă, de poliţistă, iar bărbaţii vor să se deghizeze în piraţi”, ne-a declarat Cati, vânzătoare la magazinul Bruno. O să mai defileze pe străzile şi prin cluburile bucureştene şi iepuraşi, puşcăriaşi, strewardese sau piloţi, asistente medicale sau „pimpi”, o „ocupaţie” aspiraţională de viitor. Bineînţeles, nu pot lipsi din peisaj costumele mai clasice de Halloween, ca vampirii, cu tot cu dinţi falşi şi pelerină, cele de zombi, vrăjitoare dotate cu mături şi pălării, clovni diabolici sau mumii.

 

Poţi cumpăra, dar şi închiria costumul
În afară de magazinele de profil de prin oraş, mediul on-line e plin de oferte pentru costume sau accesorii. Acestea pot fi cumpărate, având preţuri pornind de la 80 până la 300 de lei, în funcţie de complexitatea costumului, sau închiriate, cu preţuri începând de la 50 de lei. Pentru gusturi extreme există şi costume de carnaval foarte realiste, lucrate cu mare grijă şi în detaliu, ce pornesc de la preţuri ceva mai ridicate (între 500 şi 1.500 lei).

 

Accesoriile sunt importante
Nici un costum nu e complet dacă nu are accesorii, aşa că, fie că e vorba despre pălăria de vrăjitoare, masca de monstru, pantofii uzaţi de zombi ori unghiile lungi şi negre de Catwoman, te vor introduce şi mai mult în pielea personajului. Perucile sunt şi ele la mare căutare şi costă între 30 şi 70 de lei.

 

 

 

Machiaj macabru
O trusă de culori pentru face-painting (caută la standurile pentru copii) este cea mai potrivită alegere de Halloween, deoarece fardurile obişnuite nu au acelaşi impact şi nici nu vor rămâne prea mult la locul lor. Mai poţi încerca şi vopseaua albă specifică mumiilor şi sângele fals, pe care le poţi lua din magazinele de accesorii ori de pe net.

 

Da’ ce facem totuşi de Halloween?
Cei mai puşi pe distracţie dintre noi se vor costuma, vor strânge o gaşcă de prieteni şi vor merge la colindat… cluburile în căutarea celei mai tari petreceri. Fiecare stabiliment bucureştean are o seară tematică în acest weekend şi concursuri pentru „deghizaţi”, ca să le răsplătească reuşitele vestimentare. Desigur, buna dispoziţie o să fie întreţinută de cocktailuri în ton cu ocazia (caută oferte la Bloody Mary) şi muzică toată noaptea. Dacă totuşi nu guşti astfel de distracţii, poţi nimeri şi la petreceri anti-Halloween, unde să faci cam aceleaşi lucruri, minus costumaţia.

 

Cum e Halloweenul „la ei”
Halloween este o sărbătoare celtică ce a „migrat” mai întâi în America de Nord, devenind extrem de populară mai ales printre copii. Decoraţiunile sunt foarte căutate în alte ţări, iar casele se transformă, pentru o noapte, în adevărate castele bântuite sau temniţe de tortură. Se fac şedinţe de spiritism, apar lanterne înfricoşătoare din dovleci pe la toate ferestrele şi se spun poveşti cu fantome. Copiii se costumează şi merg prin vecini să ceară bomboane sau să le facă farse zgârciţilor care nu dăruiesc dulciuri.

 

Fă-ţi singur costumaţia
Dovleacul sculptat înfricoşător ce luminează este emblema Halloweenului. Iniţial, era pus în pragul uşii pentru a alunga spiritele rele. Astăzi are un scop mai mult decorativ şi poate arăta chiar artistic. El poate fi real, ceea ce înseamnă că trebuie să dai o fugă până în piaţă şi să alegi un dovleac demn de impulsurile tale artistice, sau poţi găsi unul artificial, gata făcut. Costumul poate fi improvizat, în lipsă de timp, din cearşafuri (pentru togi romane sau costume de fantomă), haine vechi şi rupte pentru zombi sau din tifon pentru mumie.

Material realizat de Cristina Găvruș & Alina Nicu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TAGS: , , , ,

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial