Soluţii sănătoase pentru o piele bronzată

În basmele copilăriei, frumuseţea prinţeselor era dată şi de pielea albă ca laptele şi buzele roşii ca sângele. În realitate, foarte multe femei îşi doresc ca pielea lor să aibă deja culoarea arămiu-aurie. Iată câteva metode pentru a obţine un bronz artificial.

Până la vacanţa de vară mai este ceva vreme, aşa că, pe moment, singurele căi de a te bronza sunt cele… artificiale.

Cremele autobronzante sunt o soluţie la îndemâna tuturor. Între tine şi nuanţa de bronz mult dorită nu stă, aşadar, decât… îndemânarea.

Şapte paşi pentru a te bronza cu ajutorul cremelor

  1. Exfolierea, un pas obligatoriu. Poţi folosi un gel de duş exfoliant sau poţi apela la o soluţie 100% naturală, precum zaţul de cafea sau zahărul. Indiferent pentru ce optezi, important este să nu omiţi această etapă. Prin exfoliere se vor îndepărta celulele moarte, pregătind astfel pielea pentru o aplicare impecabilă.
  2. Alege nuanţa potrivită. Cremele autobronzante sunt disponibile în mai multe nuanţe. Pentru această perioadă a anului alege o nuanţă mai blândă. La fel şi dacă nu eşti tocmai familiarizată cu aplicarea acestor creme.
  3. Aplică produsul pe pielea uscată. Dacă tocmai ai ieşit de la duş, ai răbdare timp de 20 de minute, pentru a te asigura că pielea este perfect uscată. În cazul în care aplici autobronzant pe pielea încă umedă, ar putea apărea pete care sunt dificil de corectat.
  4.  Spală-te pe mâini imediat după aplicare. Mâinile sunt cele mai expuse în timpul acestui proces şi, dacă nu te vei spăla imediat după aplicarea cremei pe fiecare parte a corpului, autobronzantul va acţiona excesiv şi vei obţine o culoare mult mai întunecată în această zonă.
  5. Ai răbdare să se usuce loţiunea autobronzantă dacă vrei ca pielea ta să o absoarbă complet. Nu face duş în următoarele opt ore după aplicarea acestui produs.
  6. Când constaţi că nuanţa a început să se estompeze, poţi reîmprospăta culoarea printr-o nouă aplicare, nu e obligatoriu să aştepţi până ce bronzul dispare cu desăvârşire.

Bronzul organic, sănătos şi eficient

Acest tip de bronz poate fi considerat şi un tratament antiaging, deoarece soluţia are un conţinut bogat în acid hialuronic, aloe vera, vitamine, ginseng şi muşeţel, benefice reîntineririi şi hidratării pielii. Fără a pune în pericol sănătatea, acesta presupune pulverizarea unei soluţii pe întreg corpul cu ajutorul unui pistol special. Soluţiile pulverizate nu conţin alcool, fiind doar pe bază de plante, antioxidanţi şi uleiuri esenţiale. Ingredientul principal este obţinut din sfeclă de zahăr.

Soluţia organică de bronzare are nevoie de aproximativ opt ore pentru a pătrunde în totalitate în piele şi pentru a oferi un bronz complet. De aceea, nu este recomandat să faci duş timp de 8-10 ore după efectuarea şedinţei de bronzare. Bronzul obţinut prin această metodă durează câteva zile.

Solarul, o alegere pe riscul tău

Cea mai populară metodă de bronzare artificială este solarul. Atenţie însă, medicii specialişti avertizează că acesta nu este deloc benefic sănătăţii!

Iată câteva dintre riscurile utilizării solarului în mod constant:

- creşte riscul apariţiei cancerului de piele

- provoacă îmbătrânirea prematură a pielii deoarece razele UV distrug ţesuturile care fac legătura între straturile superficiale ale pielii

- dăunează ochilor

- poate provoca alergii severe

- reduce nivelul colagenului din piele

- măreşte nivelul de coloraţie al tegumentului

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial