Smartphone-uri noi de la Blackberry

Compania canadiană Blackberry Limited a lansat, zilele trecute, două noi modele de smartphone, dar şi noul sistem de operare al companiei.

Într-un eveniment ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii companiei au prezentat cele mai noi modele de smartphone, Z10 şi Q10, dar şi principalele caracteristici ale noului sistem de operare. Una dintre cele mai spectaculoase dintre acestea este multitasking-ul, noile telefoane ale companiei canadiene putând rula până la opt aplicaţii simultan. Totodată, noul sistem de operare le permite utilizatorilor să „gliseze” între aplicaţii în loc să le închidă pentru a deschide altele noi. De asemenea, îndrăgita aplicaţie BBM a fost îmbunătăţită şi va include acum atât apeluri audio, cât şi video.

 Cu taste sau fără

Cei care doresc să îşi cumpere unul dintre noile telefoane Blackberry vor trebui să se hotărască, în primul rând, dacă doresc un smartphone cu tastatură qwerty sau nu. Cel fără este modelul Z10, ecranul acestuia având o dimensiune de 4,2 inci. Totodată, smartphone-ul va avea un procesor dual-core la 1.5 Ghz, 2 GB RAM, o capacitate de stocare de 16 GB, ce poate fi extinsă cu un card microSD şi o cameră foto de 8 MP. Cel de-al doilea model, Q10, va veni tot cu un ecran tactil, de data aceasta de doar 3.1 inci, dar şi cu o tastatură qwerty. Restul specificaţiilor sunt identice cu cele ale modelului Z10. Preţurile de comercializare nu au fost anunţate încă, dar acest lucru se va întâmpla până la apariţia lor pe piaţă, pregătită pentru sfârşitul lunii februarie.

Vor avea Instagram

Devenită una dintre cele mai populare aplicaţii pentru smartphone, Instagram va fi, în sfârşit, disponibilă şi pe telefoanele Blackberry. Potrivit „Crackberry”, aceasta ar urma să fie lansată abia după apariţia pe piaţă a noilor modele ale companiei canadiene. Din nefericire, aceasta nu va fi disponibilă şi pentru modelele anterioare.

70.000 de aplicaţii vor fi disponibile utilizatorilor de Blackberry în app store-ul dedicat.

4% din utilizatorii de telefoane mobile deţineau, în 2012, un Blackberry.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu adaugat

|  Tu poti fi prima persoana care comenteaza acest articol

Lasa un comentariu


GetSocial